Foto: Stranka slobode i pravde

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas odgovorio je specijalnom američkom izaslaniku za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru, koji je rekao da Srbija mora da primeni preporuke ODIHR-a do narednih izbora i da će Vladu Srbije smatrati legitimnom dokle god bude radila na tim preporukama.

Đilas je na nalogu na društvenoj mreži X napisao je da Aleksandar Vučić „pokrao izbore“ između ostalog i jer nije primenio preporuke ODIHR-a od pre dve godine.

„Niko nema pravo da mu sada daje novi rok od četiri godine. Srbija ne može da nastavi putem evrointegracija jer je sa evrointegracijama odavno prestala. Nova Vlada ne može da osnaži demokratske institucije jer Srbija više nema institucije“, napisao je Đilas.

Prema njegovim rečima, institucije u Srbiji uništila je „organizovana kriminalna grupa koja upravlja Srbijom 12 godina“.

PROČITAJTE JOŠ

„I Vi sve to jako dobro znate, ali Vam je nebitno jer Aleksandar Vučić ispunjava ono što je Vama važno. Vaše je pravo da gledate Vaš interes, ali nas bar poštedite izjava kojim nam vređate inteligenciju“, poručio je za kraj Đilas Eskobaru.

Podsećamo, Eskobar je, govoreći o izborima u Srbiji, za Glas Amerike izjavio da je izveštaj Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava bio temeljan i fer i da Srbija mora da primeni preporuke pre narednih izbora.

Na pitanje da li će buduću Vladu Srbije smatrati legitimnom, rekao je da hoće sve dok bude radila na preporukama ODIHR i da će, dokle god institucije budu istraživale navode o nepravilnostima izbora, raditi sa njom.

BONUS VIDEO Đilas: Nemam više šta da razgovaram sa Vučićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare