Tuča engleskih i srpskih navijača u Gelzenkirhenu
Tuča engleskih i srpskih navijača u Gelzenkirhenu Foto: Story Picture Agency/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia; Printskrin / Twitter / Football Fights/Hooligans.cz

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije video problem, kao i da "nije imao šta da zameri" sinu Danilu, koji je prisustvovao sukobu navijača u Nemačkoj, uoči utakmice fudbalera Srbije i Engleske.

„Da, on je bio u kafiću koji su napali navijači Šalkea, albanske nacionalnosti najvećim delom, bilo je i nekoliko drugih, ali uglavnom Albanci, navijači Šalkea. Napali ih stolicama i flašama“, rekao je Vučić novinarima u zgradi Predsedništva.

Ocenio je da je „interesantno“ to što je nemačka policija tražila i privođenje nekoliko srpskih navijača nakon tog sukoba.

„Interesantan pristup rešavanja problema, ne znam šta treba neko da radi kada vas neko napadne stolicama i flašama“, upitao je Vučić.

Prema njegovim rečima, srpski navijači su sebe štitili, „na mestu gde su mirno sedeli, jeli i pili“, a da su napadnuti zbog toga što je u kafiću bila istaknuta srpska zastava.

Upitan o tome što je imao više od 80 različitih obraćanja od početka godine, Vučić je kazao da je to njegov posao i da je „trebalo do sada da bude bar 150 puta“.

„Moraću da radim više, vrednije. Predsednik Republike mora da radi javno, mora da obaveštava građane šta radi, ne znam šta im to smeta. Poslednji put na ovaj način sam se obratio 29. aprila, mislim da je ponekad važno da celokupnu situaciju opišete građanima Srbije“, kazao je Vučić.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare