Miloš Vučević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je geopolitička situacija sve komplikovanija i da niko ne može da kaže kuda nas vodi ova godina.

Vučević je na svečanosti povodom početka usavršavanja 13. klase polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane rekao da „svet ulazi u mračan period“.

Situacija u regionu je izazovna i za nas u Srbiji, pre svega što se tiče Kosova. Politički, ali i bezbednosno, što zahteva od svih nas angažovanih u sistemu odbrane otadžbine da budemo posebno obazrivi i posvećeni stvarima koje radimo, poručio je Vučević.

Obraćajući se polaznicima 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane, on je rekao da svi čine mozaik koji predstavlja jedinstvenu sliku bezbednosti i odbrane Srbije.

„Bez tog mozaika, bez te slike, ni ostali sistemi države ne mogu da funkcionišu ili ne mogu dovoljno dobro da funkcionišu. Time je vaša odgovornost i veća i značajnija. Nadam se i verujem da ste svesni toga i da dobro percipirate sve okolnosti“, rekao je Vučević.

Načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mićo Suvajac izjavio je da su visoke studije bezbednosti i odbrane najviši nivo usavršavanja u sistemu vojnog školstva, da imaju međuresorni karakter i da je njihov cilj obrazovanje i priprema polaznika za preuzimanje visokih dužnosti u sistemima nacionalne bezbednosti.

Među 19 polaznika 13. klase su pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici parlamenta, vlade, ministarstava, Bezbednosno-informativne agencije, Republike Srpske i pripadnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Mađarske.

***

BONUS VIDEO – Reinženjering u niškom JKP „Mediana“: Zaposleni tvrde – kadrovi SNS dobili bolje poslove

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar