Ana Brnabić i Milorad Dodik Foto:TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras u Banjaluci da će Vlada Srbije, na direktnu inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, donirati milion evra za humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" u Republici Srpskoj (RS).

„Čast mi je što sam ovde sa vama. Uvek je veliko zadovoljstvo da možemo zajedno obeležiti ovaj dan i da pokažemo da je Vlada Srbije uvek tu da pomogne. Ova manifestacija je inspirativna u svakom smislu, okuplja nas, težimo zajedno da budemo bolji ljudi“, navela je Brnabić.

Osim donacije od milion evra, ona je navela da će Srbija uključiti i davaoce matičnih ćelija iz RS u svoj registar tokom prelaznog perioda, odnosno dok RS ne uspostavi svoj registar dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija.

Ana Brnabić, Milorad Dodik, Željka Cvijanović Foto:TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Brnabić je istakla da je Srbija uvek uz RS, te da će nastaviti dosadašnju saradnju.

U Banjaluci je u toku četrnaesto donatorsko veče „S ljubavlju hrabrim srcima“, pod pokroviteljstvom predsednika RS Milorada Dodika.

Istovremeno, u okviru akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“, u Banjaluci je održan humanitarni koncert na kojem su učestvovale folk zvezde iz Srbije.

Cilj akcije je prikupljanje sredstva za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija i osnivanje laboratorije za HLA tipizaciju tkiva pri Zavodu za transfuzijsku medicinu RS.

U okviru akcije do 31. decembra aktivan je i M:tel humanitarni broj 1411.

BONUS VIDEO: Reakcije na izjave Milorada Dodika o otcjepljenju RS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare