Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Screenshot/X/Danijela Nestorovic @DANDZY/Amir Hamzagic/ATAImages

Poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović objavila je na društvenim mrežama fotografiju tabele kapilarnih glasova za SNS, koja kako tvrdi, kruži među zaposlenima u PIO fondu. Na ovoj listi piše "Vukovi tvoji uvek su uz tebe" i "Predaja nije opcija", a tu se nalazi i ime direktora PIO fonda Relje Ognjenovića.

„Evo kako se u Fondu PIO na nezakonit način sakupljaju glasovi!!! Podsetiću samo da je direktor Fonda Relja Ognjenović, drug Danila Vučića. Čovek bez ikakvih kvalifikacija za to radno mesto. I šta sa zaposlenima koji ne daju glas?!“, napisala je Nestorović na Tviteru.

U razgovoru za Nova.rs Nestorović kaže da PIO fond nije jedini.

Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

„Sva javna preduzeća i zaposleni u njima su dobili ovakve spiskove da popune. Naravno da to služi kao sredstvo ucene. Svi radnici na PP ugovorima i ugovorima na određeno vreme će biti uslovljeni. Siguran glas Vučiću i kriminalnoj organizaciji SNS ili otkaz. Zamolila sam sve građane koji se ne plaše da mi dostave dokaz u kojIm se sve javnim preduzećima uslovljavaju radnici“, navodi Nestorović.

Kako dalje navodi, ovakvo prikupljanje glasova je u neskladu sa zakonskim propisima.

„To zakonom nije dozvoljeno. Ponašanje svih koji rade u državnoj službi – državnih službenika, reguliše Zakon o državnim službenicima koji kaže da “državni službenik ne sme da na radu izražava i zastupa svoja politička uverenja” (čl.5 Zakona o državnim službenicima). Vršenje pritisaka na zaposlene u javnim preduzećima da glasaju ili ne glasaju za nekoga je zabranjeno i Zakonom o javnim preduzećima. Ovde dolazi i do povrede prava glasanja, što je krivično delo, a reč je o članu 155 Krivičnog zakonika“, navodi Nestorović i dodaje da opozicija mora da zaštiti građane pre izbora, jer se krađa izbora dešava pre izbora.

„Ucenama, pretnjama. Tako funkcioniše ova vlast. Drugačije ne znaju. Ekološki ustanak će predati krivične prijave u ime svih građana koji nam se jave na mejl adresu [email protected]“, zaključuje ona.

„Ponosni prijatelj porodice Vučić“

Kad je o samom direktoru PIO fonda reč, Relja Ognjenović je jedan od mladih kadrova Srpske napredne stranke, ranije je bio zamenik direktora PIO fonda, a u javnosti je postao poznat kada je postao član Veća za saobraćaj opštine Voždovac, uprkos tome što njegova stručna sprema (fizioterapeut) nema dodirne tačke sa pomenutim poslom.

Relja Ognjenović Foto:TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Na to mesto postavljen je 2014, kada je imao 24 godine, a kao obrazloženje za ovu odluku opština Voždovac je na sajtu navela da je on imao iskustvo popisivača 2011. godine i da je dva puta po tri meseca stažirao u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju i Zavodu za zaštitu radnika MUP-a.

Ognjenović ubrzo nakon toga postaje i član veća opštine Voždovac, a 2015. stiče zvanje „diplomiranog ekonomiste“ tako što završava Visoku školu za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo. Ognjenović je inače, dok su se građani Srbije borili sa epidemijom koronavirusa i vanrednim stanjem, ispred PIO fonda potpisao ugovor vredan 180 miliona dinara sa firmom Aseko, čiji je jedan od direktora brat premijerke Ane Brnabić.

Inače je prijatelj Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar