Voditelj Teša Tešanović izjavio je u podcastu Dobar, loš, zao da snosi moralnu odgovornost što je na neki način "trovao srpsku javnost" dok je radio na Balkan infu.

„Lično mogu da kažem za sebe, mojim pristankom da budem tamo i činjenica da nisam izašao iz produkcije Balkan info kada su krenule sve te stvari sa sečenjem od strane Vučića ili pričanju o lažnim lekovima za rak pristao sam da budem deo nečega što je nemoralno“, rekao je Tešanović i dodao:

„Mogu da kažem da snosim moralnu odgovornost za neki vid trovanja srpske javnost“, poručio je Tešanović.

Nakon toga, Tešanović je u intervjuu za DLZ govorio i o tome da li je protivnik vlasti, na šta je odgovorio da zamera Vučiću što nije „srpski diktator“.

„Ne zameravam ja Vučiću što je on diktator, nego mu zameram zbog toga što nije srpski diktator“, izjavio je on.

Podsetimo, voditelj Teša Tešanović, koji je nedavno napustio Balkan info, govorio je u podcastu Dobar, loš, zao i o problemima alternativnog novinarstva u Srbiji, ali i naglasio da cenzuru sprovodi Bezbednosno-informativna agencija (BIA).

„Prvi razlog mog napuštanja Balkan infa je nedolična politika gde su se forsirali reptili i vanzemaljci. Mi smo krenuli sa varijantom da imam omalo politike i malo zabave, da bi na kraju prešlo u nešto što je bizaran smer sa piramidama i reptilima. To nije bila moja odluka, već odluka produkcije“, rekao je Tešanović u podcastu „Dobar loš zao“.

Nakon toga, govorio je i o uključenosti BIA u cenzurisanje sadržaja na Balkan infu.

„Oni su sekli delove gde se spominje Aleksandar Vučić jer je BIA pretila da će ukinuti izvozne dozvole za naoružanje ukoliko se pominje Vučić. To je neki vid cenzure u alternativnom novinarstvu koju sprovodi BIA. Vučić je pokupovao sve lokalne televizije, isekao je većinu medija, a sada seče Jutjub. Sve ove bizarnosti se radi po nalogu BIA, a Vučićev cilj je da zaluđuje narod sa bizarnim likovima kako se ne bi bavili aferama“, naglasio je Tešanović.

Bonus video: Podcast DLZ i Teša Tešanović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare