Voditelj Teša Tešanović, koji je nedavno napustio Balkan info, govorio je u podcastu Dobar, loš, zao o problemima alternativnog novinarstva u Srbiji, ali i naglasio da cenzuru sprovodi Bezbednosno-informativna agencija (BIA).

„Prvi razlog mog napuštanja Balkan infa je nedolična politika gde su se forsirali reptili i vanzemaljci. Mi smo krenuli sa varijantom da imam omalo politike i malo zabave, da bi na kraju prešlo u nešto što je bizaran smer sa piramidama i reptilima. To nije bila moja odluka, već odluka produkcije“, rekao je Tešanović u podcastu „Dobar loš zao“.

Na pitanje čija je bila odluka da se emituje takav sadržaj, Tešanović je odgovorio da je isključivo u pitanju odluka čoveka koji je žadužen za produkciju, a to je Mihajlo Damjanović. Bivši voditelj u Balkan infu rekao je da je Damjanović član Upravnog odbora Montenegro Defence Industry, a da je cela šustina problema sa emitovanjem vezana sa BIA i izvozne dozvole.

„Oni su sekli delove gde se spominje Aleksandar Vučić jer je BIA pretila da će ukinuti izvozne dozvole za naoružanje ukoliko se pominje Vučić. To je neki vid cenzure u alternativnom novinarstvu koju sprovodi BIA. Vučić je pokupovao sve lokalne televizije, isekao je većinu medija, a sada seče Jutjub. Sve ove bizarnosti se radi po nalogu BIA, a Vučićev cilj je da zaluđuje narod sa bizarnim likovima kako se ne bi bavili aferama “, naglasio je Tešanović.

Celu epizodu sa Tešom Tešanovićem pogledajte na ovom linku.

Podsetimo, nakon što je novinar i osnivač emisije „Balkan Info“ Teša Tešanović objavio da je napustio ovu emisiju, te je istakao da uređivačku politiku „kontroliše Aleksandar Vučić“, ovaj kanal obrisao je više od 1.000 emisija koje je on vodio.

Bonus video: Podcast DLZ i dr Boban Stojanović: „Drogirani Super Mario na čelu BIA“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar