Miroslav Čučković i Aleksandar Šapić Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/Nemanja Jovanović/Dragan Mujan/Nova.rs

Aktuelni predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković biće u novom timu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića. Poverena mu je funkcija gradskog menadžera. Ovaj izbor i ne bi trebalo mnogo da iznenadi imajući u vidu da se već znaju i da su sarađivali, u istom periodu pod istom palicom - tadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Miroslav Čučković je svoju političku karijeru započeo u G17 plus Mlađana Dinkića. U toj stranci je bio predsednik regionalnog odbora, a kasnije kada stranka menja ime u Ujedinjene regione Srbije postaje i član predsedništva.

Čučković je u dva mandata bio odbornik u Skupštini grada Beograda. U drugom mandatu je izabran za člana gradskog veća, i na toj funkciji je bio od 2008. do 2012, dakle pun mandat.

Poverenje mu je  tada dao Dragan Đilas, tada gradonačelnik Beograda i lider Demokratske stranke.

Iako iz „druge“ partije, Čučković je imao važnu ulogu – vodio je poslove iz resora elektroenergetike, Nacionalnog investicionog plana, IT uprave, kao i projekte vezane za industrijske zone po opštinama, uz privlačenje stranih investicija.

Poveren mu PKB

Bavio se i PKB-om, koji je preuzeo grad Beograd, a koji je za Đilasa bio jako važan.

Negde u slično vreme deo tima Dragana Đilasa postaje i Aleksandar Šapić.

On 2009. postaje pomoćnik gradonačelnika Beograda. Na toj funkociji je bio do izbora na mesto predsednika opštine Novi Beograd, u junu 2012.

U julu 2011. godine izabran je za predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Beogradu. Tu funkciju je napustio u junu 2013. godine, a 2014. je napustio Demokratsku stranku.

Čučković brži preletač

I Šapić i Čučković su 2012. postali predsednici opština. Prvi Novog Beograda, a drugi Opštine Obrenovca.

Bivši URS-ovac je u nečemu ipak bio brži od Šapića.

On je naime u SNS prešao 2015. godine, godinu dana nakon velikih poplava u Obrenovcu. Čučković je od tada, od ljutog protivnika naprednjaka, postao veliki obožavalac lika i dela lidera SNS Aleksandra Vučića. O tome se često izjašnjava na društvenim mrežama.

S druge strane, Aleksandar Šapić je odlučio da svoj SPAS utopi u SNS 2021.

Postao je potpredsednik stranke iste godine, a sada je kao kandidat naprednjaka izabran za gradonačelnika.

Još jedan kadar DS u Šapićevom timu

U timu Aleksandra Šapića našao se i Cvijo Babić, koji inače radi u JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“. Zanimljivo je da je i on bio član Demokratske stranke i to do nedavno. Prema informacijama Nove Demokratsku stranku je napustio krajem 2021.  Sada će se baviti komunalnom delatnošću i komunalnim preduzećima, koje su, kako je Šapić rekao, ključne za funkcionisanje grada.

Bonus video: Aleksandar Šapić – od slavnog golgetera do bahatog funkcionera

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare