Dušan Nikezić Foto: Ivan Dinić/Nova S, Shutterstock

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić govorio je u intrevjuu za "Novu" o najvećim ekonomskim problemima koji se nalaze pred Srbijom, ali i o o nizu političkih pitanja poput onih da li možemo da očekujemo prevremene izbore.

Na naše pitanje da li građani mogu da očekuju tešku i hladnu zimu, imajući u vidu da je predsednik Aleksandar Vučić rekao kako smo već počeli da trošimo rezerve gasa, Nikezić odgovara:

„To je Vučićev oproban recept. Najavi kataklizmu, pa kad ne bude tako onda kaže kako je to sprečeno njihovim velikim radom i genijalnosću. Ovo će svakako biti najskuplja zima“, rekao je on i dodao:

„Upravo je usvojen rebalans budžeta, kojim je svakoj kući u Srbiji ispostavljen račun od 750 evra za pokrivanje rupa u energetskom sistemu, izazvanih isključivo nestručim i neodgovornim upravljanjem koje je dovelo do raspada EPS-a i ogromnog gubitka Srbijagasa“, odgovorio je Nikezić na naše pitanje.

Potpredsednik SSP naveo je da je meso u poslednjih godinu dana poskupelo 30 odsto, a mleko za 66 odsto.

„Realno, meso je u poslednjih godinu dana poskupelo 30 odsto, jaja 44 odsto, šećer 54 odsto, a mleko čak 66 odsto, dok je u istom periodu minimalna plata povećana 9 odsto, a prosečna penzija samo 5 odsto. Radnik koji prima minimalnu platu je zbog inflacije samo u oktobru izgubio 4.700 dinara, a do kraja godine će izgubiti 35.000 dinara, praktično celu mesečnu zaradu, čak i ako uračunamo najavljeno povećanje minimalca u januaru“, istakao je Nikezić.

O čemu je još Dušan Nikezić govorio čitajte u intervjuu u novinama „Nova“ i na portalu Nova.rs.

Bonus video:Dušan Nikezić: Ono što nam sledi je nestašica mesa, čeka nas slična situacija kao sa mlekom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare