Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na današnoj konferenciji za medije da očekuje od međunarodne zajednice da ima pošteniji pristup prema Srbiji i da je "više ne varaju". On je rekao da Beograd neće "učestvovati u prljavim rabotama" i da njemu niko ne može nađe račune i vile u inostranstvu. "Šta imam da izgubim? Šta mi možete? Da rušite ovde? Pa možete, pa šta? Je l' to problem neki", poručio je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da još nije doneo odluku, ali će verovatno ići u Brisel na novu rundu pregovora sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem. On se obratio u međunarodnoj zajednici sa porukom da se uvek jedno dogovore, a da potom rade, kako kaže, potpuno drugo.

Pročitajte još...

„Znamo mi da imate većinu i u Savetu Evrope, možete da odlučite šta hoćete u NATO i EU, samo nemojte da nas terate da učestvujemo u vašim prljavim rabotama. I nemoj više da pokušavate da nas varate. Jedno nam kažete, jedno se dogovorimo, a onda radite potpuno drugo. I mislite da nikada neću to da kažem zato što moram da vas se plašim i zato što ne postoji normalan čovek koji bi izašao javno i ovako nešto rekao. Jer su oni velesila? A šta imam da izgubim? Šta mi možete? Da otkrijete moje račune u inostranstvu, koje nemam? Da otkrijete moje vile od Toskane do Montane? Nema nijedne. Šta mi možete? Da rušite ovde? Pa možete, pa šta? Je l’ to problem neki? Nije nikakav. Problem je to da vi prestanete da varate Srbe i Srbiju i da nas doživite kao partnere i da slušate o čemu govorimo. Ako to ne budete u stanju, plašim se da će nam svima biti mnogo teže“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO Bojan Pajtić o Vučiću: Čovek živi svoj san, prazni svoje frustacije i komplekse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare