Aleksandar Vučić i Andreas Šider Foto:Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic/Michael Indra / AFP / Profimedia

Socijaldemokrate u Evropskom parlamentu (EP), gde je vođa Andreas Šider, a kog je napao predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvale su sve institucije da se pozabave izbornim nepravilnostima u Srbiji.

„Srbija se suočava sa političkom krizom. Pozivamo njene institucije da se u potpunosti i bez odlaganja pozabave izbornim nepravilnostima koje su otkrili domaći i međunarodni posmatrači. Kriza se mora rešiti mirnim putem. Vlada mora da prestane da se ponaša u lošoj nameri“, navodi se u objavi socijaldemokrata na mreži Iks.

Andreas Šider, vođa delegacije Socijaldemokratske partije Austrije u Evropskom parlamentu, koji je bio posmatrač na izborima u Srbiji, izjavio je ranije da oni nisu bili fer, jer je bilo izveštaja o narušavanju tajnosti glasanja.

„Sem narušavanja tajnosti glasanja, bilo je izveštaja i o masovnoj fantomskoj registraciji glasača i prevozu autobusima, kao i o kupovini glasova i fotografisanju glasačkih kutija. Prethodno se javila zabirnutost zbog zastrašivanja i maltretiranja novinara. To izaziva sumnju da su postojale nepravilnosti, što bi trebalo da bude nezavisno istraženo, rekao je Šidar za list Danas.

Vučić je ranije rekao da su najzanimljivi posmatrači iz Austrije koji su nakon što su bili na biračkim mestima rekli da nikakve nepravilnosti nisu videli, ali da su videli mnogo toga na društvenim mrežama.

„Jedan je počeo da cokće pa brzo prestao da cokće… Otišli na biračka mesta i nisu videli nepravilnosti, ali su posle videli na društvenim mrežama… Oni su pokrali predsednika svoje partije u Austriji, a došli su ovde da nama ovde sole pamet“, rekao je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar