Foto:Đorđe Krstić/MGSI; N1; shutterstock

Nesreća nekako uvek ogoli pravu “nasilnu” prirodu vlasti Srpske napredne stranke, a to se pokazalo i u Bačkoj Palanci, gde je predsednik opštine Branislav Šušnica prikrivajući odgovornost nadležnih napao novinarku zbog nezapamćene tragedije koja se desila u ovom mestu. “Sram vas bilo, bre”, vikao je Šušnica na novinarku i tako se upisao u podužu listu lokalnih kabadahija iz SNS.

U razmaku od svega nekoliko dana u Bačkoj Palanci su poginuli dečak od 13 godina i njegov deda. Od strujnog udara. Nakon što je nadležnima 27 puta prijavljivan problem sa kablovima pod naponom, koji su pokidani tokom nedavnih oluja.

Ova tragedija je do srži pogodila meštane, koji protestujuju zahtevajući smenu predsednika opštine Branislava Šušnice. Jer, kad se problem sa kablovima pod naponom prijavljuje nadležnim službama 27. Puta, na to niko ne reaguje i dve osobe izgube život – neko mora da bude kriv.

Ali, u Bačkoj Palanci su izgleda pitanja zabranjena.

Tako je na sasvim logično pitanje novinarke portala BAP vesti “koliko još u opštini ima neobezbeđenih kablova pod naponom”. Umesto objašnjenja, od Branislava Šušnice dobila je samo salvu uvreda.

Foto: Printscreen/N1/backapalankavesti

“Treba da vas je sramota. Treba da pitate nešto drugo. Kako ćemo sanirati grad? Jer možemo vratiti dete? Nećemo vratiti dete. Treba da vas je sramota, završio sam sa vama. Sram vas bilo, bre “, odgovorio je predsednik novinarki koja je insistirala na pitanju.

I otišao.

Na sličan način na novinarska pitanja odgovaraju mnoge njegove kolege iz SNS, pogotovu oni koji “vladaju” lokalom.

Ko je Branislav Šušnica?

Kako piše portal 021, Branislav Šušnica je rođen u Novom Sadu 1979. godine. Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Bačkoj Palanci, a diplomirani ekonomista postao je 2005. godine na Ekonomskom fakultetu u Subotici.

Radio je u Vojsci Srbije, potom u Kancelariji za ekonomski razvoj, kao i u Odeljenju za utvrđivanje i naplatu javnih prihoda Opštinske uprave u Bačkoj Palanci.

U Srpskoj naprednoj stranci je od 2010. godine. Kako je ispričao za BAP Vesti, afinitet ka politici je imao još na početku studija, a 2010. godine se učlanio u SNS i to mu je u dosadašnjoj političkoj karijeri jedina partija.

Foto: Đorđe Krstić

Šušnica je 2015. postao direktor JP „Direkcija za izgradnju Opštine Bačka Palanka“, ali se na toj funkciji nije dugo zadržao jer je godinu dana kasnije postao predsednik Opštine. Drugi mandat predsednika opštine potvrđen mu je 2020. godine.

Mnogo zanimljivija od biografije Šušnice jeste njegova imovinska karta.

Ona se iz godine u godinu uvećavala, pokazuju podaci Agencije za sprečavanje korupcije.

Tako 2016. godine Šušnica nema nikakvu imovinu osim automobila folksvagen polo.

Sledeće godine stiče prvu nepokretnu imovinu, tri njive koje je dobio na poklon. Automobil ostaje isti.

Zatim 2019. godine takođe na poklon dobija kuću i pomoćne objekzte na prostoru od od 229 kvadratnih metara, kao i 23 ara zemljišta uz stambeni objekat. Automobil je folksvagen golf. Krajem 2020. prijavljuje “jeep compass”, proizveden te godine.

U aprilu 2022. kupuje stan od 83 kvadrata.

U maju prošle godine čekirao je u izveštaju da sada ima i depozite u bankama u zemlji i inostranstvu.

BONUS VIDEO: Naprednjak iz Batajnice davi dečaka   

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare