Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica iz SNSa, verbalno je napao novinarku portala BAP vesti jer je pitala koliko još u opštini ima neobezbeđenih kablova pod naponom, s obzirom na to da je od strujinog udara u ponedeljak stradalo 13-ogodišnje dete, a nekoliko dana pre toga i njegov deda.

Vidno ljut zbog pitanja, predsednik opštine Branislav Šušnica se izvikao na novinarku, piše N1.

„Treba da Vas je sramota. Treba da pitate nešto drugo. Kako ćemo sanirati grad? Jer možemo vratiti dete? Nećemo vratiti dete. Treba da Vas je sramota, završio sam sa Vama“, odgovorio je predsednik novinarki koja je insistirala na pitanju.

Podsećanja radi, deda i unuk u Bačkoj Palanci stradali od struje u razmaku od nekoliko dana, iako je problem sa kablovima pod naponom prijavljivan 27 puta, piše RTS.

Pre dečaka, koji je u ponedeljak stradao od strujnog udara u Bačkoj Palanci, na isti način je nekoliko dana ranije poginuo i njegov deda, pokušavaći da skloni kablove pod naponom u svom dvorištu. Problem sa kablovima je nadležnima prijavljivan 27 puta, ali ih do tragedije niko nije uklonio. „Elektrodistribucija Srbije“ saopštila je da nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.

Kako RTS saznaje, komšija ispred čije kuće se nalazi bandera, problem sa kablovima prijavio je nadležnom elektrodistributivnom preduzeću još 19. jula, a od tada je slučaj prijavljen još 27 puta, ali kablove do tragedije, niko nije uklonio.

Elektrodistribucija: Državni organi utvrđuju činjenice i prikupljaju dokaze

Na pitanje o tom događaju oglasila se saopštenjem i „Elektrodistribucija Srbije“.

„Na navedenoj lokaciji, pored distributivne mreže Elektrodistribucije, nalazi se i mreža javne rasvete, koja je u nadležnosti lokalnog javno-komunalnog preduzeća iz Bačke Palanke“, ističe „Elektrodistribucija Srbije“.

U vezi sa tragičnim događajem, dodaje, nadležni državni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i prikupljanja dokaza, te u ovoj fazi „Elektrodistribucija Srbije“ Beograd nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka, prenosi RTS.

***

BONUS VIDEO – Pet stanova ostalo bez krova: Posledice nevremena vidljive na svakom koraku u Novom Sadu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare