Foto: Video/Nova.rs

Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je da je današnji protest ekoloških aktivista u Novom Sadu još jednom posvedočio da su u pitanju "lažni ekolozi" koji izjavljuju da su zabrinuti za zaštićene biljne i životinjske vrste a istovremeno bacaju dimne bombe i topovske udare tokom protesta u rukavcu Dunava, Šodrošu.

„Grupica od stotinak lažnih ekologa i danas popodne na Šodrošu nastavila je da maltretira Novosađane, ali i da se iživljava nad zaštićenim životinjskim vrstama u priobalju, bacajući dimne bombe i izvodeći topovske udare. Toliko o njihovoj iskrenoj brizi o ekologiji“, naveo je SNS u saopštenju.

Dodali su da su „ponosni“ na to što su Novosađani „rekli ‘ne’ nasilnicima na čiji poziv putem takozvanih nezavisnih medija se okupilo svega stotinak huligana i neradnika, među kojima ima i onih koji nisu iz Novog Sada“.

„Potpuno je jasno da se ogromna većina Novosađana protivi svakoj vrsti destrukcije, a da podržava razvoj Srpske Atine u skladu sa vekom u kome živimo. SNS se izrazito protivi tome da se kojekakve Ćute i Zelenovići pitaju za mišljenje gde treba da bude podignut most u Novom Sadu. Za to se pita struka, a ne ološ koji koristi ulicu kako bi eventualno jednog dana došao na vlast“, poručio je SNS.

Dodali su da „posebno treba da bude sramota“ one političare za vreme čijeg mandata je usvojen Generalni urbanistički plan Novog Sada, a sada se bore protiv istog tog dokumenta.

„Reč je, naravno, o (funkcioneru Narodne stranke i bivšem gradonačelniku Novog Sada) Borislavu Novakoviću, čoveku sa najdebljim obrazom u Srbiji“, piše u saopštenju.

SNS je poručio da se neće povući i da „divljaštvo neće proći“.

***

BONUS VIDEO: Nek se ova pesma čuje, aj Karmela

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar