Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ukoliko se do kraja sledeće nedelje ne ispune zahtevi protesta "Srbija protiv nasilja", doći će do zaoštravanja, najavio je glumac Nenad Hadži Maričić ispred Skupštine Srbije.

„Naši zahtevi su jasni i ostvarivi. Odugovlačenje sa Skupštinom nas neće naterati da odustanemo, do sada smo postigli male zajedničke pobede i one su dokaz da protesti imaju smisla. Ali to nije doboljno. Ne samo da nisu ukinuli rijaliti program, nego su juče najavili i snimanje nove sezone. Emitovanje programa koji promoviše nasilje mora da se prekine odmah, mi nemamo više vremena za čekanje“, rekao je Hadži Maričić.

Glumac je pozvao da se zahtevi ispune do kraja sledeće nedelje.

„Ako do kraja iduće nedelje ne budu ispunjeni zahtevi, protesti će dobiti novi oblik. Sa bine ćemo krenuti u nove akcije, zato vas pozivam da nas sledeći put bude više nego ikad. Nema nazad“, poručio je glumac.

On je još jednom podsetio zahteve protesta „Srbija protiv nasilja“ – smena članova Saveta regulatornog tela za elektronske medije (REM), ministra policije Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina, oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi, kao i ukidanje medija koji promovišu nasilje i mržnju.

***

BONUS VIDEO: Baloni i transparenti na protestu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare