Nikola Selaković Foto:Danil Shamkin/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pokret Srbija centar - Srce danas je, pozivajući se na informacije zaposlenih u Ministarstvu spoljnih poslova, saopštio da je odlazeći ministar Nikola Selaković poslednjih dana mandata ubrzano i bez propisane procedure unapredio i premestio na rad u inostranstvo veći broja službenika, koji pritom ne ispunjavaju ni minimalne uslove.

U saopštenju Pokret je naveo da se često radi o osobama bez potrebnog diplomatskog iskustva, koje ne poznaju odgovarajući strani jezik i ne ispunjavaju druge zakonske uslove za unapređenje ili premeštaj.

PROČITAJTE JOŠ

Ovim su oštećeni, diskriminisani i poniženi brojni državni službenici Ministarstva koji savesno i pošteno obavljaju svoje poslove, istakao je Pokret i osudio nezakonitu praksu kojom se urušavaju državne institucije i istovremeno ugrožava međunarodni ugled i osnovni interesi Republike Srbije.

„U ovom važnom periodu kada dolazi do dramatičnih promena u međunarodnim odnosima koje su vrlo važne i za našu zemlju, kadrovska politika u našoj diplomatiji koju sprovodi vrh države je zasnovana na privatnim vezama, proizvoljnosti, protekcionizmu i sve većem širenju partokratijske vlasti SNS i njegovih koalicionih partnera“, naveo je Pokret.

BONUS VIDEO Na naprednjačkoj slavi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare