Foto: Nova.rs, Facebook

Biznismen Miroslav Bogićević prodao je 50 odsto svog udela u kompaniji “Politika novine i magazini” Bobanu Rajiću, vlasniku "Novosti", potvrdio je Bogićević za Nova.rs. Kako navodi za naš portal, papirologija će biti danas završena.

„Sve je završeno, ali nije još tehnički. Radi se o braći Rajić. Bilo je još dve ponude, ali odlučio sam se ipak za njih. Bili su najzainteresovaniji i ponuda je bila najbolja. Dali su i neku obavezu da će da ulažu u ‘Politiku'“, kaže Bogićević, koji je inače vlasnik kompanije MB Farmakom.

On navodi da im veruje i da je sa njima radio preko 20 godina.

„Oni su bili veliki kupci moje mlekare. Mi se poznajemo dugo i nismo imali nikakvih problema. Ulivaju mi najviše poverenja. Da budem iskren, volim što su ‘Politiku’ kupili Srbi. Nisam tako nastrojen, ali u ovom slučaju radi se o velikom brendu“, kaže Bogićević.

Upitan da li će kuporodajni ugovor da potpisuje Boban Rajić, vlasnik „Novosti“, on odgovara potvrdno:

„Boban Rajić će da potpisuje kupoprodajni ugovor“.

Na pitanje da li će u ugovoru biti precizirane neke obaveze novog vlasnika, Bogićević kaže da neće.

„U ugovoru ne, ali postoje obaveze da ulažu u ‘Politiku’. Oni hoće da ulažu, ubedili su me u to. Ja im verujem, nikad me nisu slagali“, ističe on.

Upitan da li je tačno da je prodao „Politiku“ za osam miliona evra, on kaže da o tome ne može da govori.

Miroslav Bogićević je 50 odsto udela u kompaniji „Politika novine i magazini“ (PNM) kupio 2012. godine od nemačkog izdavača VAC. Kupovinu je obavio preko firme „Ist medija grup“. Preostalih 50 odsto PNM je u vlasništvu države, odnosno kompanije „Politika a. d.“, u kojoj je država vlasnik 90 odsto akcija.

Kompanija “Politika novine i magazini”, između ostalog, izdaje list „Politika“ i vlasnik je štamparije.

BONUS VIDEO Šta se krije iza prodaje “Politike” 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare