Aleksandar Šapić Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Dugo najavljivana manifestacija "Beorgadski dani porodice", koja je danas trebalo da se održi, doživela je debakl, smatraju odbornica i predsednica Gradskog odbora SSP u Beogradu Mila Popović i odbornik u Skupštini grada Beograda i predsednik Beogradskog odbora PSG Vladimir Pajić.

Kako navodi Mila Popović, manifestacija je bila neuspešna jer Beograđani nisu želeli da učestvuju u „nameštenim i skupim Šapićevim igrokazima koje plaćaju građani, da bi odlazeći gradonačelnik imao skupu ličnu žurku“.

„Tužna je bila slika gde na ovaj događaj skoro niko nije došao jer nema tih autobusa i dnevnica koje mogu Beograđane naterati da prisustvuju lažnim događajima gradonačelnika koji ih je napustio kada im je bilo najteže“, kaže Popović.

Ona dodaje da Beograđane ovakva manifestacija ne može da odvrati od rešavanja pravih problema u gradu i državi koje stvara ova vlast – od „raspada Beograda, nelegalne gradnje, korupcije, propasti gradskog pevoza i spirale nasilja u kojoj živimo“.

PROČITAJTE JOŠ

Kako dalje navodi Popović, „džaba režimski mediji i njihove kamere, džaba vidljivo izbegavanje da se snima bilo šta osim bine da se ne bi videlo da je ovaj skupi vodvilj samo privatna žurka Šapića“.

„Videli su građani Beograda kako se izvođači obraćaju sa bine nepostojećoj publici, kao što Orlić drži konferenciju za štampu stolicama bez novinara“, kaže Popović i dodaje:

„Zato poručujemo Aleksandru Šapiću da Beograđani ne žele više ovu lošu vlast i njihovo nasilje i korupciju, kao i da sve lažne manifestacije koje prave ne mogu sakriti tragove njihovih ogromnih grešaka i pokušaja uništenja našeg Beograda. Kad uskoro na birališta ispratimo Šapića u pravcu zakonske odgovornosti, svaki će dan biti dan naših porodica.“

Vladimir Pajić kaže da je manifestacija “Beogradski dani porodice” koja je promovisana kao “prava parada ponosa” danas je doživela debakl jer je zamišljena i promovisana na način koji deli ljude pa su građani Beograda i pokazali šta o tome misle.

„Na Šapićevu manifestaciju nije došao niko“, kaže Pajić.

Foto:TANJUG/ Amir Hamzagić/

On dodaje da je gradonačelnik Šapić ovom manisfestacijom, „koju je lažno nazvao porodičnom“, pokazuje koliko „ne razume grad koji vodi i to se danas i vidi“.

Pajić smatra da Šapić pod porodičnim vrednostima potura isključivost, netoleranciju pa i mržnju prema različitosti, a Beograđanke i Beograđane i njihove porodice su masovno na ulicama u ime sasvim drugih vrednosti.

„Ljudi hoće normalan život, hoće ljubav i razumevanje, a ne njegova uskogruda i moralno krajnje problematična kukavičija jaja koje hoće da podmetnete kao porodičnu šetnju. Beograđani hoće da poštede svoje porodice i svoju decu od njegovih propalih propagandnih mantri i da budu sigurni. Hoće da žive slobodno i normalno“, kaže Pajić.

“Pokret slobodnih građana smatra da je porodica simbol poverenja, podrške, sigurnosti i zajedničkog razvoja a ne politikantska floskula za spas od pada rejtinga”, dodaje Pajić i naglašava da se status porodice u politici grada ogleda u tome što nema reakcija na sve veće i brutalnije nasilje u porodici i nasilje nad ženama.

On kaže da PSG poručuje Aleksandru Šapiću da Beograđani ne žele više ovu lošu vlast i njihovo nasilje i korupciju, kao i da sve lažne manifestacije koje prave ne mogu sakriti tragove njihovih ogromnih grešaka i pokušaja uništenja našeg Beograda.

„Kad uskoro na birališta ispratimo Šapića u pravcu zakonske odgovornosti, svaki će dan biti dan naših porodica“, zaključuje Pajić.

BONUS VIDEO Gde je porodica u Srbiji na lestvici vrednosti a gde je u prioritetima ministarke Kisić? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar