Tokom obraćanja na Skupštini Grada, prvi čovek Beograda Aleksandar Šapić nekoliko puta je ponovio da će učiniti sve da zaštiti svoju porodicu. On se referisao na tvrdnje da je nelegalno gradio, te na taj način ugrozio bezbednost svojih komšija. Budući da je "zaparalo za uši" da će Šapić "apsolutno sve učiniti da zaštiti porodicu", takve tvrdnje nam nisu promakle, pa smo ga pitali da li to znači da će se i fizički obračunati sa novinarima koji rade svoj posao. Umesto odgovora na pitanje, dobili smo Šapićevu repliku kojom su mediji ponovo targetirani.

Da Beograđani nisu zaboravili nelegalne gradnje Aleksandra Šapića podsetila nas je još jednom sednica Skupštine Grada. Odbornici su podsetili gradonačelnika na njegove nelegalne poslove, na to što je izgradio vilu od preko 400 kvadrata, za koju nije imao ni jedan papir. Takvim činjenjem on je ugrozio bezbednost svojih komšija, prekršio je zakon, a za to nije ni odgovarao.

Umesto da odgovori na pitanja u vezi sa gradnjom, što je dokazano, Šapić je svoje vreme posvetio da targetira novinare BIRN-a, ali i da kaže kako će učiniti „sve da zaštiti svoju porodicu i dom“.

„Zaštitiću sebe i svoj dom“, ponovio je nekoliko puta gradonačelnik, što je otvorilo sumnje na šta je mislio kada je rekao da će učiniti apsolutno sve. Očigledno je u pitanju široka formulacija, koja potencijalno otvara i opciju fizičkog obračuna sa bilo kim ko drugačije misli od njega.

Na pitanje našeg novinara šta to tačno znači, Šapić je odbrusio da to znači ono što smo čuli.

“Da li biste vi učinili sve da zaštitite svoju porodicu?”, upitao je Šapić našeg novinara umesto da da odgovor na formulaciju koju je nekoliko puta spomenuo.

Na naše pitanje da li to “apsolutno sve” znači da će novinari biti fizički napadnuti od strane ljudi koji su njemu bliski, iako na primer budu želeli samo da razgovaraju sa njegovim komšijiom koji je već nekoliko puta govorio da je Šapić napravio velike probleme nelegalnom gradnjom, Šapić nije odgovorio.

“Da li iste vi učinili sve da zaštitite svoju porodicu. Prvo, vi niste sudija prekog suda da ja vama odgovaram i da sam dužan da to uradim. To što sam izgovorio, iza toga stojim. A ja vas pitam da li biste učinili sve da zaštitite svoju porodicu? Kako ćete to vi da doživite ili neko drugi, to je vaše pravo”, rekao je Šapić našem novinaru i naglasio da „imamo naviku da prevodimo šta neko kaže”.

“Moje pravo je da postavim pitanje da li biste vi sve uradili da zaštitite svoj dom”, još jednom je ponovio Šapić i ponovo nije odgovorio na pitanje da li takva formulacija znači da će neko biti fizički napadnut zbog toga što izveštava o gradnji ili poslovima koji se vezuju za njega.

Bonus video: Šapić potvrdio pisanje Nova.rs: Od 1. januara skače porez na imovinu Beograđana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare