Janko Langura i Irena Vujović Foto: Printscreen/YouTube/Ministarstvo zastite zovotne sredine

Bivši poslanik SNS i nekadašnja mlada perjanica u Skupštini Srbije Janko Langura, koji je do sada branio samo predsednika Aleksandra Vučića, rešio je da isti recept primeni i u odbrani ministarke Irene Vujović.

Langura je reagovao na Tviteru i to na tekst Nova.rs u kojem smo pisali o svim realnim propustima ministarke Irene Vujović nakon nesreće u Pirotu. Na licu mesta ministarka Irena Vujović došla je tek treći dan. U danu kada je situacija bila najkritičnija, umesto nje, o koncentraciji amonijaka u vazduhu govorio je ministar saobraćaja Goran Vesić.

Kada se konačno pojavila u tom gradu, prilikom obraćanja medijima raspravljala se sa lokalnim novinarima, a na neka pitanja nije umela da dogovori. “Što sam ja dužna da znam” ili “a što ja treba da merim količinu”, govorila je ona.

Ušla je i u polemiku sa novinarom, optužujući ga da mu neko govori šta treba da je pita.

Nakon ovog pisanja našeg portala, reagovao je Langura na Tviteru i u duhu odbrane predsednika Vučića, odlučio da odbrani neodbranjivo – ministarku Irenu Vujović.

„Danima traje hajka Šolakovih medija na Irenu Vujović zato što svoje ministarstvo vodi na izvanredan način, zato što je svaki dan na terenu, zato što ima veliku podršku naroda, zato sto je za vreme otkako je ona na čelu budžet ministarstva uvećan 5 puta, a to ovi srbomrsci ne podnose“, napisao je na Tviteru Langura.

Nalik ovakvim hvalospevima već smo viđali od Langure u Skupštini, čak je to učinio i prilikom svog prvog obraćanja.

„Nadovezao bih se na govore kolega i iskoristo bih priliku da pružim punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i da kažem da je ovaj parlament najznačajniji partner Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića u borbi protiv tajkuna i borbi protiv mafije i kriminalaca“, rekao je Langura, povremeno gledajući u tekst „govora“.

Foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

Naravno, u govoru je bilo prostora i za napade na opozicione predstavnike.

„Ovaj parlament nikada neće biti parlament tajkunske i mafijaške Srbije kakvom je zamišlja Dragan Đilas. Hvala“, zaključio je Langura.

Ko je uopšte Janko Langura?

Bivši čuvar mreže rođen je 1994. u Priboju, a poslednji profesionalni angažman je imao u julu 2019. godine u Metalcu iz Gornjeg Milanovca, svom matičnom klubu. U međuvremenu je bio član Rudara, Loznice, Mačve, Dinama iz Vranja, te Takova. Prema statističkim podacima specijalizovanog servisa Transfermarkt, Langura je u karijeri odigrao tek četiri utakmice, tri za Dinamo i jednu za Loznicu.

U međuvremenu, postao je politički aktivista, a njegovo ime pominje se u javnosti i u februaru 2020. godine, kad je, kako tvrde u SNS, fizički napadnut u Gornjem Milanovcu. Tad se sukobio s liderom Dveri Boškom Obradovićem.

“Na tom snimku se vidi kako Langura ponavlja uobičajene fraze iz arsenala SNS funkcionera, dok mu Obradović sasvim smireno odgovara i na vrata zgrade Opštinske uprave u Gornjem Milanovcu lepi nalepnice sa pozivom na bojkot”, naveo je gminfo.rs.
Bonus video: Meštanin sela Staničenje o akcidentu u Pirotu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare