Foto: Medija centar, Amir Hamzagić/Nova.rs

Generalni sekretar Demokratske stranke Dušan Kostadinović, koji je ovlašćeni pregovarač stranke, napustio je sastanak opozicije na kome se razgovaralo o zajedničkoj listi na izborima.

Kostadinović je izjavi za Novu rekao da je u ime Demokratske stranke predložio dogovor prema kom bi svaki akter u koaliciji pojedinačno imao veći broj mandata od onog koji trenutno ima.

„Taj predlog nije usvojen, a na stolu je ponuda koja je po mom mišljenju neprihvatljiva i uvredljiva. Uz dužno poštovanje prema svakom ko se suprotstavi mafijaškom režimu, ne mogu da prihvatim ponudu prema kojoj Ćuta više doprinosi našoj zajedničkoj borbi od čitave Demokratske stranke“, rekao je Kostadinović za Novu.

Foto: Medija centar Beograd; Dušan Kostadinović

Kostadinović je zaključio da svakako nema mandat za pristanak na takvu ponudu, te da će se o tome izjasniti Predsedništvo stranke.

Podsetimo, pregovori proevropske opozicije oko nastupa na izborima nalaze se u poodmakloj fazi, a prema rečima direktnih učesnika bih protesta, očekivano je bilo da će dogovor biti postignut do kraja nedelje.

Do sada, najizvesnija opcija bila je da proevropska opozicija nastupi na jednoj listi. Deo opozicionih političara demantovao je da se razgovara o nastupu u dve ili tri kolone, te da su takvi medijski natpisi netačni.

Ipak, za sada nije doneta zvanična odluka oko jedne kolone na izborima.

Tokom cele nedelje opozicija održava sastanke kako bi konačno donela odluku u kakvom formatu će izaći na izbore.

Sve stranke koje pregovaraju u okviru proevropske opozicije iznele stav u javnosti da se zalažu na nastup na jednoj listi. Radomir Lazović, iz Zeleno-levog fronta rekao je za Novu da nakon uvida u više istraživanja jasno da postoji veliki sinergetski efekat organizatora protesta “Srbija protiv nasilja”.

“Na nama je da taj sinergetski efekat iskoristimo i da pošaljemo građanima poruke zašto je važno da dođe do smene vlasti. Tu, pre svega, muslim na ogroman rast cena, pogotovu hrane, enormno zagađenje koje nas ubija, eskalaciju nasilja na svim nivoima i ogroman nivo korupcije i kriminala. Mi ćemo konačnu odluku doneti na organima stranke, ali deluje da je najbolje izaći na jednoj listi”, rekao je Lazović za Novu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare