Zoran Lutovac, Radomir Lazović i Marinika Tepić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

U toku je sastanak predstavnika opozicije koji su okupljeni oko protesta "Srbija protiv nasilja", a kako saznaje Nova.rs glavna tema je formiranje jedne liste za predstojeće izbore.

Nakon više istraživanja koja su pokazala da bi opozicija okupljena oko protesta „Srbija protiv nasilja“ više glasova dobila zajedničkom listom, nego da ide u nekoliko kolona, proevropske opozicione stranke razgovore su fokusirale na zajednički izlazak na izbore.

To je upravo i tema sastanka koji je počeo oko 14.30 sati.

Istraživanje organizacije CRTA je pokazalo da bi opozicija čak 20 odsto glasova više dobila na parlamentarnim, a na beogradskim 16 odsto više, ukoliko bi na izbore izašli ujedinjeni. Da bi bilo bolje da idu zajedno, pokazalo je istraživanje koje im je predstavljeno sinoć, iako nije tolika razlika u procentima.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je potvrdio da će raspisati izbore za 17. decembar i dodao da to mora da učini najkasnije do 2. novembra. On je tada rekao da će biti beogradskih, parlamentarnih i pokrajinskih izbora.

“Izbori su za građane važni kada postoji lažna predstava o krizi legitimiteta“, dodao je Vučić.

O izborima je prethodno govorio i lider SNS Miloš Vučević. On je izjavio da veruje da ćemo imati izbore u decembru ove godine i istakao da misli na izbore za Narodnu skupštinu, Pokrajinsku skupštinu, Skupštinu grada Beograda i 70-tak lokalnih samouprava.

On je na TV Pink rekao da će oko 100 lokalnih samouprava, gradova i opština imati izbore u maju, junu sledeće godine.

BONUS VIDEO Miroslav Aleksić: Dogovor opozicije do kraja nedelje, možemo da budemo i evropski i nacionalno orjentisani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar