Ardita Sinani Foto:Screenshot/Instagram/sinani_ardita

Predsednica Opštine Preševo Ardita Sinani objavila je na svom Fejsbuk profilu da ju je srpska policija, bez razloga, u utorak (10. septembra) zadržala na graničnom prelazu sa Severnom Makedonijom.

Kako je navela na video snimku sa graničnog prelaza Preševo, bez razloga je zadržana nekoliko sati, a tom prilikom je detaljno pretresan i njen službeni automobil, prenosi Radio Slobodna Evropa.

„Nerazumna ograničenja prelaska granice, kršenje prava i ćutanje međunarodnog faktora“, navela je Sinani i dodala da se našla na listi brojnih ličnosti kojima srpske vlasti ograničavaju kretanje.

Vlasti Srbije još se nisu oglasile o njenim tvrdnjama.

Sinani je nakon poslednjih lokalnih izbora u junu postala predsednica Opštine Preševo, jedne od tri opštine na jugu Srbije u kojoj je većinsko albansko stanovništvo, kao kandidatkinja Partije za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija.

Podršku na lokalnim izborima u Srbiji uputio joj je premijer Kosova Aljbin Kurti, kome je politička savetnica u kosovskoj vladi.

Beogradske vlasti su ranije potvrdile postojanje spiska „nepoželjnih“ građana, među kojima su i državljani susednih i drugih zemalja, a koji nisu po meri vlasti zbog svojih političkih stavova.

Međutim, ministar policije Ivica Dačić izjavio je 6. septembra da nema više nikoga na spiskovima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su u vezi sa zaustavljanjem na graničnim prelazima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare