Zdravko Ponoš Foto: Nova S

Predsednik Pokreta Srbija centar - SRCE Zdravko Ponoš, rekao je da ga niko nije zvao da potpiše Deklaraciju o reintegraciji Kosova u ustavno - pravni okvir Srbije.

„Niko me nije zvao zato što znaju da ne treba da me zovu. To je bio jedan desničarski uranak koji se ne razlikuje suštinski od majskog uranka na levici. To se ne tiče nikoga osim onih koji budu na tom uranku“, rekao je Ponoš u „Utisku nedelje“.

Što se tiče sadržaja, tu postoji neka grupa intelektualaca koja relativno redovno potpisuje peticije oko važnih nacionalnih tema, proglasa i oni su to opet potpisali, dodao je on.

„To nije ništa novo. To mu dođe kao Dan mrmota. To mu u filmskom žanru dođe kao ljubavna komedija sa elementima fantastike, takvi su i predlozi kako da se ostvari taj cilj koji je deklarisan. Ovde se jedino razlikuje ta priča što su sad tome prisustvovale i neke političke partije“, objasnio je svoje viđenje Deklaracije koju su usvojile Dveri, Zavetnici, Novi DSS, POKS i Narodna stranka i grupa intelektualaca na čelu sa profesorom Milošem Kovićem, Matijom Bećkovićem, Slavenkom Terzićem i drugima.

Na konstataciju da je tu bila prisutna i Narodna stranka kojoj je nekada i sam prisustvovao, Ponoš je odgovorio: „Da mi je bilo sve po volji i dalje bih bio u toj stranci“.

Motivi i ciljevi koji su u Deklaraciji napisani, prema njegovim rečima, zvuče kao plemeniti ali ne zna kako će da se ostvare.

„Za državu i naciju ne vidim da to ima nekog značaja, i nije to prvi put. Sa stanovišta organizovanja desnice i grupisanja to svakako ima značaja i ja im čestitam“, rekao je Ponoš.

Narodna stranka, Zavetnici, pokret Dveri, Novi DSS i POKS nedavno su objavili proglas za okupljanje u odbrani Kosova i Metohije. Oni su pripremili Deklaraciju o reintegraciji Kosova i Metohije u ustavno – pravni poredak Srbije.

***

BONUS VIDEO: Narodna, Dveri, Zavetnici, NDSS i POKS-a objavili proglas za okupljanje u odbrani Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare