Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ, Printscreen/ Twitter/@Sabljalo

Na društvenim mrežama objavljeni su papiri koji, u slučaju da su autentični, pokazuju da holding kompanija "Krušik" izvozi oružje u Ukrajinu. Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je u Skupštini Srbije da Srbija nigde ne izvozi vojnu opremu i naoružanje tamo gde nije dozvoljeno.

„Apsolutno ne izvozimo oružje ni u Ukrajinu, ni za Rusiju, a imamo pravo da izvozimo svima koji su legalni ‘end user-i’. Naša namenska industrija mora da radi i da se razvija, imamo pravo da prodajemo svoje proizvode, kao i svi drugi“, naveo je Vučević na sednici parlamenta.

On je rekao da se „ne radujemo se sukobu u Ukrajini, ali niko ne može da kazni Srbiju zato što ne izvozi“.

Pročitajte još...

„Ja sam, u neposrednom razgovoru i sa jednom i sa drugom stranom, više puta dao garancije da Srbija ne izvozi naoružanje i vojnu opremu, koja se proizvodi kod nas, na front. Da li privatne komapnije kupuju na trećim tržištima i prodaju kompanijama u nekim drugim državama, to nije pitanje za Srbiju. Mi nećemo prodavati nikome ko je učesnik u ratu i ne želimo da naše oružje bude korišćeno protiv i jedne i druge strane. Ali ne želimo da budemo lažni moralisti, mi prozivodimo naoružanje i vojnu opremu koja se koristi u ratnim sukobima“, naveo je ministar odbrane.

Na društvenim mrežama objavljeni su papiri koji ukazuju da kompanija Krušik prodaje oružje Ministarstvu odbrane Ukrajine, ali nije poznato da li je dokumentacija autentična. Navodno je reč o rakteama M-21, 122 mm.

Portal Nova.rs uputio je pitanja Krušiku, Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine i Ministarstvu odbrane na temu, ali do objave ovog teksta odgovori nisu stigli.

BONUS VIDEO Afera „Krušik“ već 3 godine u fioci…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare