Zlatibor Lončar, Koluvija, Rio Tinto, protest advokata, Aleksandar Vulin, navijači
Foto: Nova.rs/minrzs.gov.org/BETAPHOTO/MILOS MISKOV

U ovoj i ovakvoj zemlji treba da gradimo našu i budućnost naše dece… Mislimo o tome!

Autor teksta poznat Službi (inače nepoznat)

Tekst prenosimo u celosti:

„Srbija između jave i sna u 15 slika:

  1. Predrag Koluvija pušten iz pritvora. Da li se raspada slučaj „Jovanjica“? Možda će Srbija morati da mu plati što je bio u pritvoru dve godine i da mu nadoknadi izgubljenu dobit zbog zastoja u proizvodnji „organske hrane“ koja se ne žvaće, nego puši? Legalizacija proizvodnje ove „organske hrane“ i ekskluzivna licenca Koluviji za celu Srbiju je lep način da mu se pruži satisfakcija za izgubljeno vreme u pritvoru i izgubljenu dobit.
Predrag Koluvija Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

2. Vrhovni kasacioni sud stao na stranu bankarskog kartela, a protiv građana Srbije od kojih dobija platu – nezabeležen slučaj u svetu da vrhovni sud menja svoj pravni stav i da brani interese stranih bankarskih lihvara. Možda je plata manja od „donacija“ bankara, a ko plaća ima pravo i da bira muziku?!

3. Slučaj „Rio Tinto“ privremeno sklonjen sa radara, da na miru vrše probna bušenja i da zagađuju srpsku zemlju, dok se ne slegne prašina i ne dobiju dozvolu za otvaranje rudnika, za koji su već dali pare „kome treba“.

4. Ministar zdravlja najavljuje kovid propusnice (uz obaveznu vakcinaciju), kaže da su „spremne“, a u Izraelu i Velikoj Britaniji korona divlja uprkos ogromnoj vakcinaciji, dok u Indiji Ivermektin obuzdao koronu. Zna naš ministar bolje od indijskih lekara?! Naučili ga Zemunci šta je medicina i kako se „zarađuje“ od medicine.

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, sastanak sa direktorima kovid bolnica
Zlatibor Lončar Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

5. Srbi masovno odlaze iz zemlje, a Turci, Uzbekistanci, Indijci u Srbiji preuzimaju sektore građevinarstva i uslužnih delatnosti (raznošenje hrane). Samo još da se „poštene“ Srpkinje malo opuste i naviknu na njih, pa da „obojimo natalitet“ i stvorimo multi – kulti Srbijicu, na „ponos“ naših predaka što ostaviše kosti na Kajmačalanu i po Albaniji i na radost Soroša i njegove drugosrbijanske kamarile.

6. Arapi počeli da kupuju imanja po selima oko Beograda. Džamije za sada nisu u planu da se grade, dok se Arapi malo ne namnože i ne priviknu na srpsko gostoprimstvo.

7. Kinezi počinju da zidaju kineske četvrti po srpskim gradovima, a kineske Trijade će zavoditi red po Srbiji, dok kineske gazde šutiaju naše radnike, jer je to deo njihove poslovne kulture na koju treba da se navikavamo. Valjda?!

8. Institucije sistema u rasulu. Narodna skupština služi za udomljavanje botova i jeftino ručavanje u skupštinskom restoranu, dok se zakoni donose bez rasprave, da se ne gubi vreme za ručak i na poslanička prepucavanja. Ministarstva i državne agencije vode „menadžeri“ za „toplu i hladnu vodu“. MUP vodi ministar za sve resore koji je proveo čak dve nedelje na vojnoj obuci, pa poželeo i postao „pukovnik“ – uniformi ima dovoljno, a epolete „pukovničke“ su formalnost.

Dodela stanova za snage bezbednosti vojsku i policiju
Aleksandar Vulin Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Odbranu vodi „dr“ za koga nije ustanovljeno gde je studirao, ali je ipak postao „dr“. Ekologiju vodi „menadžerka“ koja ne zna ni da čita, što je i njoj samoj smešno. Stanika Gligorijević postrada, direktor Puteva Srbije „prežive“, vozač direktora metnu svu njegovu muku na svoja nejaka pleća, koju će nositi tri godine i 10 meseci, a „dva minuta snimka“ ostadoše u Zoni sumraka.

Direktor Srbijagasa „diplomirao“ na Megatrendu, a postao „dr“ na Tehničkom fakultetu. Nije šala, nego zbilja. U planu je da se ukinu fakulteti kao nepotrebni, jer je počela da se radi Akademija mladih (stranačkih) lidera, koji treba da nas povedu u „svetlu budućnost“ još brže, bolje i jače.

9. Kosovo i Metohija opet na dnevnom redu, u „puzajućoj nezavisnosti“, da se „Vlasi ne dosete“. Ne može sve odjednom.

10. Prevarant iz Niša sa bitkoinom – nestali, ali je problem za Srbiju ostao, jer konobar uvek donese račun. Prevareni Amerikanci ne potražuju pare koje su uložili, nego bitkoine, a oni sada vrede milijarde $. Konobar će biti uporan da naplati račun, a ovde ne pomaže pranje sudova.

11. Fudbalske tribine opet su postale nemirne, a pretendenata za presto na Jugu podosta. Uz presto idu i teritorije za belo, žuto, zeleno, obezbeđenje restorana (ponegde uz reket, ali ne za tenis), mesta u VIP loži, upravi kluba. Malo li je na ovu skupoću i koronu?!

12. Rijaliti šou na TV, ali i kao zbilja svih nas i pored toga što ne pratimo rijaliti šou i ne gledamo TV.

13. Kriminal kao privredna grana, a pranje para kao investicija za anesteziologe naših života.

14. Balkan opet u planu da postane „bure baruta“, a stranci krišom krešu svoje „demokratske“ šibice ispod bureta, pa smeraju da „divljake sa Balkana“ nanovo optuže da su divlji i da im zbog toga treba tutor, a račun planiraju da ispostave „genocidnom“ narodu koji je kriv što postoji i živi u „kući koja je napravljena na drumu“.

15. Plate i penzije rastu, ali raste i državni dug – skoro pa 30 milijardi evra. Ko će vraćati ovaj dug? Turci, Kinezi, Arapi, Uzbekistanci, Indijci? Mislite o tome!

Nekoga će tekst možda probuditi iz sna, neko će i posle ovog teksta na javi nastaviti da sanja, a za neke će košmar nastupiti tek na javi, jer je u snovima previše uživao.

Dobro jutro Srbijo, snevaš li na javi ili je zbilja kao san koji još nije postao košmar?“

BONUS VIDEO Advokatski ultimatum zbog kredita

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (6)