Aleksić: Koluvija pušten iz zatvora da ne bi progovorio o vezama sa SNS

Politika 25. sep. 202118:10
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je prvooptuženi za proizvodnju marihuane na poljoprivrednom dobru "Jovanjica" pušten iz pritvora u zatvoru, jer bi mogao da "progovori o saznanjima i vezama koje ima sa ljudima iz Srpske napredne stranke".

„Strategija je bila da Koluvija bude miran dok ga ne oslobode, obećavali su to, i sad je sa nanogicom. Verovatno će sledeći korak biti da mu neće trebati ni nanogica. On će da postane narodni heroj, jer je drug sa predstavnicima režima Aleksandra Vučića, a policajci koji su otkrili čitav slučaj i uhapsili Koluviju i njegovu grupu, preživeli su teror“, prenela je Narodna stranka Aleksićave ocene za portal „Direktno“.

On je istakao kako je puštanje Koluvije iz zatvora potvrda da su država Srbija i pravosudni sistem „u potpunom raspadu“, i dodao da se „apsolutno više ne može imati poverenja u pravosuđe, jer je pod direktnom kontrolom vladajućeg režima i služi da izvršava naloge vlasti onako kako njima odgovara“.

„Šokiran sam kako se odvija taj proces i mi više ne postojimo kao država. Aleksandar Vučić je državu Srbiju i njene institucije bacio pod noge, a to se, nažalost, ne završi dobro“, dodao je Aleksić.

On je naveo da je „Jovanjica“ najveći slučaj u Srbiji i da je neverovatno da su „svi ljudi oslobođeni za dve godine“, a da suđenje za „Jovanjicu 2“ još nije počelo.

BONUS VIDEO: Miroslav Aleksić o Jovanjici i trgovini oružjem

Komentari

Vaš komentar