Foto: Nova.rs

Marinika Tepić, potpredsednica SSP, objavila je na Tviteru fotografiju sadašnjeg ministra pravde Zlatibora Lončara s Dušanom Spasojevićem, jednim od vođa zemunskog klana, i navela da su na sudu svedočili da je "overavao pacijente za stan" tog klana.

„Lončar mi kaže da se uz foto o osakaćenom zdravstvu podsetim kako je bilo za vreme predsednika moje stranke. Lončar za koga su na sudu svedočili da je overavao pacijente za stan od Zemunskog klana – ekipe predsednika njegove stranke! A drugi lekari spašavali živote za pet nemačkih maraka plate“, navela je Tepić.

Da podsetimo, na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića zaštićeni svedok Dejan Milenković Bagzi optužio ga je kao jednog od lekara Uregentnog centra za saradnju sa vođama „zemunaca“ Dušanom Spasojevićem i Miloradom Ulemekom Legijom.

Kako su ranije preneli mediji i kako se navodi u transkriptima suđenja Bagzi je svedočio da je doktor Miroslav Risović doneo otrov Spasojeviću koji je Ljiljana Buha sipala u sok svom suprugu Ljubiši Buhi Čumetu, dok je dr Zlatibor Lončar ubrizgavanjem injekcije ubio Veska Božovića, koji je umro u Urgentnom centru u septembru 2002. nakon vatrenog obračuna u naselju Žarkovo. Bagzi je na suđenju ovu dvojicu lekara odredio kao Legijine „doktore smrti“ koji su adekvatno zbrinjavali prijatelje zemunskog klana, ali i pomagali da protivnici „brže odu na drugi svet“.

Lončar je te navode odbacio. On je izjavio da je apsolutna neistina da je preduzeo bilo kakvu raniju radnju u vezi smrti Veska Božovića.

„Ovakva gnusna laž je svojevremeno proistekla iz bolesnih umova pojedinih kolega. Nekada je profesionalna zavist bila motiv da se lansiraju ovakve laži zbog čega sam na moj zahtev u vreme ‘Sablje’ išao tri puta na poligraf kako bih i na taj način dokazao istinu. Osim toga, zahtevao sam detaljnu proveru svih takvih i sličnih navoda i rezultat toga je da je istina na mojoj strani, a da su navedene informacije laž“, rekao je Lončar, a preneo je Istinomer.

O vezama Lončara sa Zemunskim klanom pisao je i „Krik“. Ta istraživačka mreža je objavila da je Lončarev stan na Novom Beogradu, nekada bio u vlasništvu ozloglašenog pripadnika zemunskog klana Sretka Kalinića. Sve to je pokrenulo lavinu tekstova koji su svedočili o vezama Lončara sa zemunskim klanom, a vrhunac je bilo objavljivanje zajedničke fotografije ministra sa vođama Dušanom Spasojevićem i Miletom Lukovićem, nastaloj u njihovom zamku u Šilerovoj ulici u Zemunu.

Lončar se branio tvrdnjama da je u to vreme bio lekar Urgentnog centra, kao i da je lečio oca jednog od vođa, kao i da njihov odnos nije bio ništa više od onog izmeđun lekara i pacijenta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare