Vesna Pešić Foto:Ivan Dinić/Nova S

"Ivica Dačić, budući ministar spoljnih poslova je već bio na tom mestu. Pogrešno mesto za njega, jer ne zna nijedan strani jezik. Opet će čitati engleski napisan na ćirilici", komentariše za Danas sociološkinja Vesna Pešić.

Upitana da li će Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, prebaciti na lidera socijalista, koji važi za proruskog, da stavi potpis na normalizaciju odnosa Srbije i Kosova kao i na uvođenje sankcija Rusiji, Pešić kaže da to da li je on proruski ili prozapadni političar nema nikakve veze jer je, kako kaže, priča da je vlada prosrpska.

„To znači ljuljaška između Putina i Zapada“, smatra Pešić za Danas.

Svi su proruski, dodaje ona.

„Ministri vode navodno prosrpsku politiku, a to znači dosadašnju politiku ljuljaške između jednih i drugih. Zapad iz interesa, a to je novac i ekonomija, a srce im je kod Putina i njegovog gasa i nafte. Politiku vodi Vučić i ministri su nevažni. Politika ostaje ista, nema sankcija Rusiji i Kosovo što god duže da se oteže. Ustupci koliko se mora. Kažu srpska politika, a to je daj što možemo da izvučemo para i investicija sa Zapada, a ostajemo ideološki ‘putinovci’ i branimo srpske nacionalne interese, što znači davaj pare sa Zapada“, rekla je Pešić.

BONUS VIDEO – 24 Minuta Analitičar – Vesna Pešić (Deo 5)