Foto: Vladislav Mitić, Ivan Dinić/Nova S

Sociološkinja Vesa Pešić izjavila je večeras da je univerzitetska profesorka u penziji Srbijanka Turajlić bila osoba koja je uvek "govorila ispravne i tačne stvari".

Vesna Pešić je povodom smrti profesorke Turajlić rekla da je ona bila „divna žena, odličan borac i uvek na pravoj strani“.

„Srbijanka je bila žena koja je otresita. Sve što je govorila bilo je potpuno jasno i nikad u svojim jasnim stavovima nije bila agresivna na bilo koji način“, rekla je Pešić za portal Nova.rs.

„Uvek je govorila tačne i ispravne stvari. Ona je bila jedna jako poštena, ispravna i pametna žena“, dodala je Pešić za naš portal.

Podsetimo, profesorka u penziji Srbijanka Turajlić preminula je večeras iznenada u 76. godini života. Bila je vanredna profesorka na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, a u penziju je otišla 2011. godine.

Bila je dobitnica brojnih nagrada iz oblasti nauke i obrazovanja, a bila je predavač i na fakultetima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i SAD-u.

Radila je i kao pomoćnik ministra za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvete i sporta od 2001. do 2004. godine.

Krajem devedesetih godina prošlog veka bila je aktivna članica pokreta Otpor i među osnivačima Pokreta slobodnih građana.

Dobitnica je nagrade „Osvajanje slobode“ za 2009. godinu, a koju dodeljuje Fond Maja Maršićević Tasić za doprinos pobedi demokratije u Srbiji.

***

BONUS VIDEO – Petooktobarske demokratske promene

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar