Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izveo je ministra državne uprave i lokalne samouprave Aleksandra Martinovića iz skupštinske sale na kraju današnjeg zasedanja.

Kako se videlo u prenosu, pojedini poslanici opozicije sišli su ispred svojih klupa kako bi negodovali zbog obraćanja Aleksandra Martinovića na kraju sednice, a odmah nakon kog je predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić proglasio kraj zasedanja za danas i tom prilikom izrekao meru udaljenja sa sednice poslaniku stranke Zajedno Aleksandru Jovanoviću Ćuti.

Kada su Martinović i Gašić napuštali klupe gde sede predstavnici izvršne vlasti, Martinović je zastao i raspravljao se sa poslanicima opozicije, a Gašić ga je nekoliko puta povukao za ruku i njih dvojica su izašli iz sale.

Prethodno je ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović napao poslanike opozicije na današnjoj sednici.

„Ko je vas ovlastio da budete zastupnici ne roditelja, nego te ubijene dece? Kako vas nije sramota da tri nedelje…“, rekao je Martinović, a na negodovanje opozicije uzvratio je sa „Sram vas bilo“.

Ministar je onda nastavio sa vređanjem opozicije navodeći da se „raduju što se desila jedna takva nezapamćena tragedija“.

„Ja hranim troje dece, pa šta vi hoćete da kažete da samo vi imate i volite decu? Hoćete da sada nabrajamo ko od vas niti je u braku niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, mače i zlatnu ribicu ribicu. Kako vas bre nije sramota“, izjavio je Martinović na sednici.

A onda je krenuo da napada Vladetu Jankovića.

„Slušam ovog gospodina koji sabira koliko je opomena koliko kome izrečeno, režimsko dete, dete visokog funkcionera Saveza komunista Jugoslavije, sve je dobio od države“, optužio je Martinović Jankovića.

Zatim je napao poslanika DS-a Srđana Milivojevića.

„Koliko imaš dece da te ja pitam“, rekao je Martinović, a poslanici opozicije ministru su poručili da treba da ga bude sramota.

***
BONUS VIDEO – Miketić: Šapić izašao iz stana, kupio karticu za telefon i pretio ženi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare