Aleksandar Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je pitanje meseca kad će biti održani vanredni izbori, te će još neko vreme sačekati opoziciju kojoj je uputio poziv na razgovor.

Vučić je rekao da će čekati opozicione stranke da se odazovu njihovom pozivu za razgovor i da se vlast neće menjati na ulici.

PROČITAJTE JOŠ...

„Verujem da ćemo ipak pronaći sagovornike u onima koji bi trebalo da pokažu neuporedivo veću ozbiljnost i odgovornost. Ako ne – idemo na izbore“, rekao je Vučić.

„Jasno je da ćemo imati prevremene izbore, samo je pitanje meseca kad će biti održani. Tenzije u društvu se uvek rešavaju izborima, neki su pravili te tenzije čak i ne zato što su imali političke zahteve, već zato što su imali zahteve pojedinih tajkuna za sprovođenje njihovih interesa… Nijedan zahtev se ne tiče položaja dece, nastavnika i bilo koje društvene grupe, osim političara i njihovih tajkuna. To se vidi kroz svaki zahtev. Došli smo do zahteva da bude smenjen Bratislav Gašić. Predsednica Vlade ne želi da ga smeni pod prisilom“, dodao je Vučić.

Reagujući na ovu izjavu predsednika Srbije, Srđan Milivojević, poslanik iz Demokratske stranke je poručio da svako ko ode na razgovor sa Vučićem oko građanskih zahteva postaje saučesnik u propasti zemlje.

„Ako Aleksandar Vučić očekuje sagovornike koji bi da pregovaraju oko građanskih zahteva, oni koji odu na ovaj razgovor će biti saučesnici u propasti zemlje a ne sagovornici“, napisao je on na društvenoj mreži Tviter.

Sve sa današnjeg obraćanja Vučića i premijerke Srbije Ane Brnabić pratite u našem blogu UŽIVO.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar