Aleksandar Olenik Foto:Ivan Dinić/Nova S

Poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Olenik saopštio je danas da je prihvataljem ministarskog mesta Tomislav Žigmanov, lider Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, napustio koaliciju, koju u Narodnoj skupštini predstavlja polsanička grupa Evropski regioni.

Aleksandar Olenik je istakao da ova poslanička grupa ostaje dosledna opozicija vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Prihvatanjem ministarskog mesta, Tomislav Žigmanov je napustio koaliciju. Ova personalna promena neće uticati na našu opozicionu politiku. Nastavljamo sa političkom borbom“, napisao je Olenik na Tviteru.

Tomislav Žigmanov predložen je danas za novog ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u novoj Vladi Srbije.

Žigmanov je na srpsku političku scenu stupio još početkom devedesetih godina.

Poslaničku grupu Evropski regioni u Skupštini Srbije čine Koalicija Albanaca doline, Zajedno za Vojvodinu i Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Šef poslaničke grupe Evropski regioni je Aleksandar Olenik sa liste Zajedno za Vojvodinu.

Inače, hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman čestitao je danas telefonom u ime Vlade Hrvatske Tomislavu Žigmanovu na predlogu da bude novi ministar u Vladi Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske.

b

BONUS VIDEO – Vučić saopštava sastav Vlade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar