"Kontrolori su odustajali veče pre ili na dan izbora. Na nekim mestima nije bilo kontrolora. Pritisak je bio sa svih strana da se izađe sto više. Jedna žena je rekla da ovde ne sme ni da se uzme SBB, a kamoli da se glasa protiv Milorada Pantića Lukija", rekla je Jelena Mihajlović, stanovnica Pećinaca i majka deteta koje je izbačeno iz obdaništa, jer je pokazala "neposlušnost".

Da podsetimo, Pećinci su u izbornom danu bili u fokusu, jer je i sam predsednik Vučić hvalio rezultate lokalnih naprednjaka. Oni su dobili 82,3 odsto glasova od nekih 15.000 birača koji su prijavljeni – dobili su 27 mandata, do su tri mandata pripala opoziciji, navodi reporterka N1.

Problemi su bili razni – sakupljanje potpisa, pronaženje kontrolora, otkazivanje kontrolora u poslednjem trenutku. Takođe, deca „nepodobnih roditelja“ su iz vrtića bivala izbačena.

„Ja sam sam primer kako izgleda živeti ovde. Ja sam se pobunila, dete mi je izbačeno iz vrtića… Protiv direktorke (vrtića) je podignuta prijava, policija neće da dostavi dokaze. Direktorka je tu gde jeste, nju ne mogu da smene ni Ružić, ni ova nova ministarka, niko joj ne moze ništa. Ona je prva ta koja je rekla ‘ja sam u stranci. meni ne može niko ništa’. Moje dete zbog nje nije išlo godinu dana u vrtić“, dodaje sagovornica N1.

Kako ističe, ovo je prvi put da su institucije uradile sve u korist građana, ali „jedna direktorka“, nije htela da vrati to dete. Takođe, navodi da je od Milorada Pantića Lukija (lidera pećinačkih naprednjaka) dobila krivičnu prijavu za povredu časti.

„Poručujem sada Miloradu Pantiću Lukiju da ću ja svoju porodicu, domaćinstvo, dete braniti svojim životom“, dodaje Mihajlović.

Ističe da su Pećinci poznati po kupovini glasova, kao i da su se kontrolori susreli sa velikim poteškoćama tokom izbora – nisu imali čak ni stolice.

„Oni koji su u stalnom članu su imali stolice. Naši kontrolori nisu imali – oni ceo dan nisu seli…. Neki su napustili biračka mesta i mi smo ostali ovde sami… Uopšte to nije pobeda, to je njegov poraz. Čemer, beda i jad je ovde. Mi smo pobedili. Imamo tri odbronika u neljudskim uslovima“, zaključila je ona za N1.

***

BONUS VIDEO – Jelena Mihajlović – majka iz Pećinaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare