„Novi stadion u Leskovcu je divlja gradnja“, poručio je narodni poslanik iz stranke Zajedno Nenad Cakić na konferenciji za medije koju je u Narodnoj Skupštini organizovao poslanički klub stranke Zajedno. Cakić je ovom prilikom javnosti predstavio i dokumente koji pokazuju da stadion kojim se vlast ponosi nema adekvatne upotrebne dozvole iako se uveliko koristi za sportske događaje.

„Niko nije svečano presekao vrpcu na otvaranju novog stadiona u Leskovcu iako se na njemu odigravaju fudbalske utakmice i iako je stadion posetio i sam predsednik Vučić. Predstavnici vlasti to ne propuštaju da urade ali ovde to nije slučajno – građevinska dozvola koja je dodeljena za izgradnju stadiona glasi na 10 hiljada kvadrata, međutim izgrađeno je više od 30 hiljada kvadrata!“, rekao je Cakić.

Foto: Zajedno/Moramo

Kako je pojasnio poslanik iz stranke Zajedno to znači da stadion nije izgrađen sa građevinskom dozvolom kao i da nije imao zakonom propisan priključak na električnu energiju. Zahtev koji je upućen je bio odbijen upravo zbog neregularnih građevinskih dozvola. Protipožarni sektor je dao saglasnost na projekat ali se ne vidi da je dao saglasnost i na izvedene radove.

„Sve ove nepravilnosti su dovele do toga da ovaj stadion nema upotrebnu dozvolu. I to se ne dešava prvu put u Leskovcu gde imamo i trg bez upotrebne dozvole. Šerif – gradonačelnik Leskovca je šampion u korupciji i zato je verovatno i izabran Leskovac kao grad gde se mogu graditi velelepni objekti pošto se tu može najviše prati novac“, izjavio je Cakić.

Foto: Zajedno/Moramo

Kada su uvideli greške predstavnici vlasti su pokušali 5. septembra da dobiju izmenu rešenja građevinske dozvole ali je do toga došlo nakon što su se na tom stadionu igrale i evropske utakmice gde su se okupljale hiljade gledalaca, objašnjava Cakić.

„To je i dan danas zvanično gradilište i oni dovode u opasnost sve ljude koji dolaze na sportske događaje i svu decu i omladinu koji tamo treniraju. To je nelegalni objekat i neko svesno dovodi u opasnost sve građane koji tamo idu“, rekao je Cakić.

Foto: Zajedno/Moramo

„Ovako izgleda izgradnja javnih objekata u Srbiji“, rekao je narodni poslanik i kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović koji je dodao i da će poslanička grupa Zajedno-Moramo nastaviti da ukazuje na ovakve probleme.

PROČITAJTE JOŠ....

„Izgradnja bez građevinske dozvole je krivično delo. Upotreba objekata bez upotrebne dozvole je takođe krivično delo. Ovo je samo još jedan vid nasilja u kojem živimo sve ove godine i ono što sada svi zajedno moramo da uradimo je da se izborimo za Srbiju bez nasilja – stranka Zajedno će dati sve svoje kapacitete i resurse da to i ostvarimo“, zaključio je Zelenović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar