Aleksandar Šapić i Nebojša Cakić Foto:TANJUG/ BEOINFO/Nova

"Bilo lepo da Šapić vrati novac koji Beograd dobija iz državnog budžeta koji proporcionalno više pune manji gradovi. Neka gradonačelnik Beograda lepo vrati taj novac pa da i u drugim gradovima lokalne samouprave obezbede deci besplatne udžbenike“, poručio je narodni poslanik iz stranke "Zajedno", Nebojša Cakić.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je juče komentarisao inicijativu da sva deca dobiju besplatne udžbenike, rekavši da ne postoji ništa besplatno i da sve to na kraju građani plate. U svojoj reakciji, Cakić je rekao da „plaćaju i stadione koje im niko nije tražio“.

PROČITAJTE JOŠ...

„Vučić laže – ništa se u Beogradu ne radi bolje niti su naprednjaci tamo sposobniji od naprednjaka na jugu Srbije – svi jednako kradu i lažu. Dobro je što će deca u Beogradu imati besplatne udžbenike, ali bi bilo lepo i da Šapić vrati novac koji Beograd dobija iz državnog budžeta koji proporcionalno više pune manji gradovi. Neka gradonačelnik Beograda lepo vrati taj novac pa da i u drugim gradovima lokalne samouprave obezbede deci besplatne udžbenike“, rekao je Cakić.

Narodni poslanik se osvrnuo i na druga ulaganja koja će takođe platiti građani.

„Vučić je u pravu za jednu stvar – sve će to građani platiti ali plaćamo i druge stvari za koje nas niko nije pitao i koje nam manje trebaju nego knjige za decu. Ko će platiti stadion u Leskovcu koji je Vučić otvorio? Ko će platiti nacionalni stadion? Mi mislimo da je bolje da odvojimo taj novac za obrazovanje naše dece – to nam je važnije nego ekskluzivni objekti za slikanje političara“, kaže Cakić.

Iz stranke Zajedno ističu da se ta partija još od kraja prošle godine aktivno bori da se svoj deci u Srbiji obezbede besplatni udžbenici.

„Naši lokalni odbori su slali zahteve svojim lokalnim samoupravama, postavljali smo pitanja i iznosili predloge u parlamentu, pokrenuli smo peticiju i podržali građanske proteste za besplatne udžbenike u Kuršumliji i Osečini. Nastavićemo i dalje da se zalažemo za jednaka prava svih đaka i kvalitetnije i dostupnije obrazovanje u našem društvu“, poručuju iz ove stranke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar