Foto:KoSSev

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da su večeras na meti lopova bile dve srpske kuće u selu Batuse kod Prištine, dok je sinoć obijena kuća porodice Mitić u Lapljem selu i iz nje su odneti vredan nakit i kompjuteri.

Time je nastavljen niz pljački i obijanja srpskih domova učestao poslednjih nedelja, čime se „Srbima, ne samo šalje poruka da nisu dobrodošli, već im se i direktno ugrožava egzistencija“, piše u saopštenju.

Na ulazu u selo Batuse večeras je obijena kuća Davora Delića i izvršena premetačina dok je njegva porodica s troje dece bila u centralnoj Srbiji.

Na meti lopova večeras je bila i kuća porodice Saše Lazića, a lopove je omeo njegov sin Stefan koji je naišao dok su pokušavali da razbijaju prozor i uđu u kuću. Lopoovi su pobegli u pravcu obližnjeg albanskog sela Dobreva, piše Kancelarija.

Prošlog vikenda opljačkane su dve srpske kuće – porodice Mirić iz Batusa i Nedeljković iz Preoca.

Kancelrija konstatuje da je „serija pljački zabrinula je i onespokojila Srbe, a činjenica da lopovi nisu nađeni ni u jednom slučaju, unosi dodatni nemir i revolt u narod“, te Kancelarija zahteva da se „napadi na imovinu Srba shvate najozbiljnije, da se odgovorni procesuiraju i adekvatno kazne“.

BONUS VIDEO: ZSO je obmana na koju se vlast u Srbiji primila. Ništa Srbi na Kosovu neće bolje da žive 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar