"Vidi, nije dobro da ме zadržavaš. Može da bude opasno po tebe". Ovim rečima je kandidat za gradonačenika Beograda pretio juče čoveku na Savskom nasipu , pre nego što mu je razbio telefon. I tako je neko ko pretenduje da preuzme drugi mandat na mestu gradonačelnika Beograda, nesmetano nastavio niz pretnji i uvreda na račun građana, novinara i aktivista.

Iznerviran i pod naletom besa, Aleksandar Šapić je u četvrtak razbio telefon jednom aktivisti i građaninu na Savskom nasipu. Iako su kamere i brojni građani bili prisutni u trenutku kada je završavao konferenciju za medije i razgovorao sa okupljenima, na društvenim mrežama pojavio se novi snimak na kojem se čuje kako preti građaninu.

Vidno besan i napet, Šapić je jednom od prisutnih krenuo da se obraća na ti, da bi se ubrzo čule i pretnje.

Foto: X/Petar Djuric

Šapić: Nemoj da mi se dernjaš na pola metra si od mene. Ako ti imaš problema sa sluhom, ja nemam. Vidi, nije dobro da ме zadržavaš, znaš?

Aktivista: Što?

Šapić: Pa nije dobro.

Aktivista: Zašto?

Šapić: Zato što može da bude opasno po tebe.

Aktivista: Do koje godine ilegalni objekti mogu da se legalizuju?

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon toga mu je Šapić uzeo telefon iz ruke i razbio ga.

Na snimku koji je juče objavljen čuje se i kako jedan čovek kaže da je Šapić krenuo sa pretnjama, uz nekoliko psovki posle čega je Šapić iznervirano slomio telefon.

Ovo nije prvi put da Šapićeve konferencije prolaze u znaku fizičkih incidenata i uvreda. Tako je početkom decembra vređao člana udruženja „Za naš kej“ Dušana Čavića nazivajući ga „dripčinom“ i „magarcem“, dok je nepoznati muškarac pokušao da ga odgura dok je Šapiću postavljao pitanje.

Novinar, reditelj i jedan od autora Marka Žvaka Dušan Čavić upitao je danas Aleksandra Šapića na Savskom keju „gde ste pred Ribnikarom da se poklonite senima mrtve dece“, na šta je kandidat za gradonačelnika burno reagovao.

„Besramniče jedan, slušaj me sad ti besramniče jedan. Ušao sam u svaku kuču ubijenog i ranjenog deteta. Slušaj me dripčino jedna. Ušao sam u svaku školu samo se nisam slikao, dripčino“, odgovorio je Šapić mašući rukom i unoseći se Čaviću u lice, vidi se na snimku koji je objavilo neformalno udruženje „Za naš kej“.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako bahati Šapić otima telefon od građanina i baca ga na asfalt

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare