Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović kaže da je odluka vlasti da svi lokalni izbori budu održani 2. juna značajan uspeh opozicije, jer su naterali SNS da ustukne.

„Ovo je veliki korak ka kompromisu. Ostaje da vidimo da li će biti ispunjena iskazana želja da se ispune i drugi zahtevi, na koje je načelno pristala Ana Brnabić. A to su Komisija za sređivanje biračkog spiska, poboljšanje situacije na RTS-u i drugim medijima i rad na svim preporukama ODIHR. U svakom slučaju, ovo je značajan uspeh opozicije koja je uspela da natera SNS da ponovi izbore, a potom i da krene da pravi ustupke“, navodi Lazović za Nova.rs, nakon što je predsednica Skupštine Ana Brnabić objavila da će svi lokalni izbori biti održani 2.juna.

Na pitanje da li to znači da će „Srbija protiv nasilja“ odustati od bojkota i izaći na beogradske izbore, Lazović kaže:

„Koalicija danas ima sastanak na kojem ćemo doneti konačnu odluku. Ja smatram da je ovo način da se krene dalje i da se izađe iz krize. Obećali smo da ćemo učiniti sve da se izbegne bojkot, jer smatramo da je to loše rešenje. Zato smo ostajali u svim pregovorima, radili na međunarodnoj podršci, sa građanima… Bez obzira što situacija nije idealna, ovo je korak u dobrom pravcu. Naterali smo SNS da ustukne“, kaže Lazović.

Podsetimo, Ana Brnabić je upravo saopštila da će izaći u susret zahtevima opozicije i spojiti beogradske i ostale lokalne izbore 2. juna.

Ana Brnabić Foto:M.K./ATAImages

„U konsultacijama sa predsednikom Vučićem bilo je potpuno jasno da je u ovom trenutku najbitnija stabilnost i nadam se da će ovo nakon dobrih razgovora, mislim da je ovo je način da se dođe do stabilnosti. Pokazaćemo da smo odgovorni ljudi. Biće oni koji će reći da su rekli sve što su tražili, da reagujemo na pritisak i verujem da je ovo pobeda svih onih koji pokazuju ozbiljnost. Čini mi se da postigli neki dogovor i kompromis, ali pokazali smo da možemo da radimo zajedno i očekujem najveću moguću podršku poslanika vlasti i opozicije kako bismo zajedno doveli do promene zakona“, navela je Brnabić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare