Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Srpska napredna stranka povećala je i Valjevu kvotu za odlazak na miting u Beograd 26. maja. Kako saznaju Kolubarske.rs, kvota za Valjevo je 2800 građana, što je premašilo sve dosadašnje od 750, koliko je valjevski odbor SNS morao da "obezbedi" za doček Putina i šetnju "za pristojnu i normalnu Srbiju", do 1500 ljudi koliko je iz Valjeva moralo da dođe na miting "Budućnost Srbije" koji je održan 19. aprila 2019. godine.

„Ovaj put povećana je kvota, ali su povećani i pritisci, pretnje i ucene, pre svega na zaposlene koji rade pod ugovorom u javnim preduzećima i ustanovama. U Opštoj bolnici, naprednjaci pozivaju medicinske sestre bez stalnog zaposlenja da obavezno idu na miting uz pitanje – znate li koji je vaš status“, kaže sagovornik Kolubarskih.rs i dodaje da je cifra od 2800 onih koji moraju da se odazovu nedostižna „uz sve pretnje“.

Prema nezvaničnim informacijama, Opšta bolnica mora da obezbedi 100 lekara, sestara i ostalih radnika za odlazak u Beograd, trocifrena cifra je određena za „Krušik“ i za Gradsku upravu Valjevo, dok javna preduzeća i ustanove treba da obezbede od 35 do 100 ljudi, zavisno od broja zaposlenih.

Foto: Đorđe Đoković

Kako saznaju Kolubarske.rs i valjevski socijalisti organizuju građane za odlazak u Beograd, kvota za Gradski odbor SPS je 500 ljudi, što je, prema rečima sagovornika ovog medija. takođe nedostižna cifra.

Devetog maja, samo dan nakon što su u Beogradu, Novom Sadu i mnogim drugim gradovima širom Srbije održani mirni skupovi i šetnje „Srbija protiv nasilja“ sa ciljem da se smanji nasilje u našoj državi, predsednik Aleksandar Vučić najavio je kontramiting. On je pozvao sve građane da dođu „na najveći skup ikada održan u Srbiji 26. maja, dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju“.

BONUS VIDEO: Kako SNS ucenjuje građane Srbije i kako završe oni koji „politički talasaju“?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare