Viktor Orban i Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Twitter/Le Chou News

Mađarski premijer Viktor Orban i ministar spoljnih poslova Peter Sijarto su u poseti Srbiji. Nakon razgovora, Orban i predsednik Srbije Aleksandar Vučić odigrali su i partiju bilijara.

„Posle tri i po sata razgovora o svim strateškim pitanjima saradnje između Mađarske i Srbije, odigrao sam prijateljsku partiju bilijara sa Orbanom. Ponosan na prijateljstvo Srba i Mađara i zahvalan Viktoru Orbanu što je uložio mnogo truda i energije da to prijateljstvo bude suštinsko i iskreno“, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Orban je u Beograd stigao iz Brisela, gde je prisustvovao sastanku Evropske komisije.

„Posle Brisela, dašak svežeg vazduha u Beogradu. Odnosi Mađarske i Srbije nikada nisu bili bolji. Hvala, Aleksandre Vučiću, na bilijaru i druženju“ – napisao je Orban na svom profilu na Tviteru i objavio fotografiju na kojoj su on i Vučić za bilijar stolom.

Ko je pobedio u ovoj partiji bilijara nije objavljeno.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak navodne partije bilijara između Orbana i Vučića, na kojem se vidi da je predsednik Srbije u jednom trenutku stavio štap iza leđa, seo na sto i tako pokušao da stavi plavu loptu u rupu. Nažalost, promašio je.

Stavljanje štapa iza leđa u biljarskim krugovima se smatra razmetljivim i nespretnim potezom. Neki ga stručnjaci izbegavaju, a drugi u takvim situacijama odigraju slabijom rukom. Stavljanje štapa iza leđa postalo je popularno krajem 1970-ih godina, a postoje i neki dokumenti koji sugerišu da se prvi puta pojavio početkom 18. veka.

Podsetimo, Viktor Orban boravio je danas u radnoj poseti Beogradu gde je sa Vučićem razgovarao o razvoju geopolitičke situacije, procenama, planovima, novim projektima i saradnji, o budućnosti.

„Sa Viktorom Orbanom i Peterom Sijartom o razvoju geopolitičke situacije, procenama, planovima, novim projektima i saradnji, o budućnosti“, napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

BONUS VIDEO: Vučić i epizoda: „Bol u desnoj ruci i stanje prostate“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare