Milica Đurđević Stamenkovski i Miloš Vučević Foto: F.S./ATAImages

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da nema razloga za smenu ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski zbog skandalozne izjave u kojoj je relativizovala akušersko nasilje i svela ga na globalnu agendu koja ima za cilj smanjenje nataliteta.

Vučević je rekao da je, kada je reč o toj izjavi, Đurđević Stamenkovski možda nespretno postupila, ali da je sve bilo u najboljoj nameri.

„Mi smo juče na Vladi razgovarali i ona (Đurđević Stamenkovski) se javila i stavila svoj mandat na raspolaganje. Moj stav kao predsednika Vlade je da nema razloga za smenu ministarke Stamenkovski“, rekao je Vučević nakon obilaska Centra za nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srbije, na pitanje kako komentariše izjavu ministarke da je akušersko nasilje deo kampanje protiv rađanja dece u Srbiji.

Premijer je rekao da ne vidi da je ona „napravila neki prekršaj“ i odbio je da prihvati njenu ostavku.

PROČITAJTE JOŠ

„Možda je nešto ispalo nespretno, ali uradila je svakako u najboljoj nameri“, istakao je Vučević.

Podsetimo, Ministarka je izjavila da se „20 godina vodi kampanja protiv rađanja dece u Srbiji, i to je deo globalne agende. I zato se potencira i akušersko nasilje, i loše stanje u porodilištima, i loša hrana, i zato se na tome uporno insistira“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare