Poslanici Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta i Danijela Nestorović održali su konferenciju za medije ispred Palate Srbije povodom dolaska nemačkog kancelara Olafa Šolca. Tom prilikom Jovanović je poručio da se danas potpisuje smrta kazna dolini Jadar.

„Ovde danas se dešava nešto što se zove potpisivanje smrtne kazne čarobnoj dolini Jadar. Domaćin naš predsenik države koji se hvali da je mnogo hrabar našao Rio Tinto i svetske moćnike da potpisuju nekakav Memorandum o strateškim sirovinama. To u prevodu znači da će Rio Tinto doću u gornje Nedeljice pitanje samo kad, da raseljava ljude i natapa zemlju sumpornom kiselinom“ poručio je Jovanović.

Aleksadnar Jovanović Ćuta protest ispred Palate Srbija Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Dodao je da je Vučić stao iza projekta koji raseljava stanovništvo koje treba da brani.

„Neće proći. Ekološki ustanak će braniti i uskoro ćemo izaći sa planom odbrane. U Gornje Nedeljice će moći da uđu samo prijatelji“, poručio je Jovanović.

Nestorović je rekla da je ovo iznuda.

„Građani su protiv toga 55 odsto je protiv Rio Tinta. prema informacijama koje mi imamo ovaj Memorandum je potpisan još 2023. ovo sada je samo farsa, danas se dogovaraju mnogo krupniji poslovi“, rekla je Nestorović.

Danijela Nestorović i Aleksadnar Jovanović Ćuta protest ispred Palate Srbija Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Dodaje da će krenuti u formiranje Fronta za odbaranu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare