Foto: M.K./ATAImages

Šefica poslaničke grupe “Pravac Evropa” i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić uputila je poslanička pitanja Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u kojima traži informacije o predmetu nameštanja tendera Kentakrtu od strane šefa kabineta Aleksandra Šapića, Nenada Milanovića.

Nakon što se 11.aprila 2023. godine u javnosti pojavio audio snimak do kojeg je došao BIRN i na kojem se čuje kako šef kabineta gradonačelnika Beograda Nenad Milanović nudi predstavnicima turske kompanije Kentkart da im namesti tender za novi posao, Više javno tužilaštvo je odmah dan kasnije 12. aprila 2023. godine saopštilo da je formiralo predmet i da se čitav ovaj slučaj ispituje, navodi Tepić, a prenosi Informativna služba SSP.

Informativna služba SSP poslala je i kopiju pitanja.

Tepić traži odgovore na pitanja da li je tužiteljka Tatjana Mitrović i dalje postupajuća u tom predmetu, dokle se stiglo u istražnom postupku s obzirom na to da su na snimku identifikovana lica koja su potvrdila da su učesnici razgovora te nema nikakve dileme da se razgovor dogodio i da su već identifikovana sva lica koji u njemu učestvuju, da li su se Grad Beograd i gradonačelnik Šapić odazvali i sarađuju sa Višim javnim tužilaštvom u ovom predmetu, da li je VJT posle 4 meseca od formiranja predmeta podiglo optužnicu, a ako jeste ko je njome obuhvaćen i koja krivična dela.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar