Narodni poslanik iz Zeleno-levog fronta Radomir Lazović naveo je da ga je Žandarmerija napala i da je dobio više udaraca s leđa, te da se policija nije osvrtala na to što je narodni poslanik i ima imunitet.

„Moje kolege i ja smo polušali da odbranimo ljude koje je policija saterala uza zid i krenula brutalno da ih sabija nogama, štitovima, pendrecima. Mi smo probali nekim svojim autoritetom da ih zaštitimo. I zapravo nas nisu tad napali, nego kad smo se udaljili i pokušali da prođemo, bez ikakvog razloga. Kolegu su udarili tri puta u glavu, devojci su uvrnuli ruke, vršili silu nad njom. Znam da je više ljudi doživelo ozbiljnije povrede, ljudima su slomljene noge“, naveo je Lazović.

On je rekao i da je na neki način ovo bilo pokazivanje sile, te da je nastao potpuni haos kada je policija počela da sa svih strana potiskuje ljude.

„Oni su vrlo smisleno uradili to da povrede ljude, pošto su krenuli sa strane skupštine i potiskivali ljude, a ovi batinaši su čekali u ulici ne bi li izvršili nasilje na one koji protestuju protiv nasilja. Podla i odvratna primena sile nad ljudima koji su zapravo hteli da se sklone od onih incidenata koje ste videli ispred skupštine“, istakao je narodni poslanik.

Lazović je objasnio i zašto je došlo do pokušaja da se upadne u Skupštinu grada.

„Mi smo pokušali da uđemo u gradsku kuću koja pripada građanima i koja bi trebala da bude odraz volje na izborima koje smo imali. Možda važniji zahtev da se policija skloni jeste da se krene sa pregovorima da se ponište izbori. Ne mislim da može da se desi tek tako, mislim da mora da se institucionalno to reši“, zaključio je Lazović.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare