Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, bivši direktor EMS Nikola Petrović, izazvao je saobraćajnu nesreću u ponedeljak uveče na Dedinju. I to bi moglo da prođe kao obična vest da "kum" nije vozio automobil čija se vrednost procenjuje na oko 300.000 evra, da u ovoj nesreći nisu povređene dve osobe i da tom prilikom policija nije pitala fotoreportere portala Nova.rs "kako su saznali za nesreću" i "šta rade tu". Kao da su znali da će se od prve objave ove informacije na našem portalu i potpunog ignorisanja vesti u prorežimskim medijima, društvene mreže usijati. Koliko predsednik ima kumova, odakle mu novac za ovaj auto i da li je Petrović zapravo Betmen... Rojila su se pitanja... Neka od njih svakako zavređuju odgovor. Dobiti ga, znamo, nećemo.

Policija je u ovom slučaju reagovala drugačije nego inače. Sa „meklarena“ su gotovo odmah skinute tablice, a pripadnici MUP nisu dozvolili da njegov automobil preveze AMSS, već je to uradio Parking servis.

Policajac je u više navrata pitao reportere Nova.rs odakle im informacije.

Kao da nije reč o jednoj običnoj saobraćajnoj nesreći.

Da možda i nije tako obična i da su ovde važila neka druga pravila, poručili su građani Srbije u komentarima na izveštaj Nova.rs sa mesta nesreće, ali i na društvenim mrežama.

Nikola Petrović komentar
Nikola Petrović komentar

„Kriv je vozač opela korse. Vučićevi kumovi uvek imaju pravo prvenstva. Zakon je promenjen 2012“, napisao je jedan od naših čitalaca.

Nikola Petrović komentar
Nikola Petrović komentar

„Vozač opela da se uhapsi i osudi jer je vozio gde treba kum da prođe, a da se kumu kupi novi i jači auto“, dodao je drugi.

„Koliko kumova ima taj čovek“, postavilo se zatim pitanje na Tviteru, sve aludirajući na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ubrzo je počelo da se spekuliše i o ceni Petrovićevog automobila, kao i o poreklu novca…

„Izvinite što pitam, ali odakle Nikoli Petroviću, kumu Aleksandra Vučića, koji je svojevremeno bio i direktor EMS, automobil od pola miliona evra“, upitao je jedan tviteraš

Građani Srbije, uglavnom znaju za red, pa su uskoro Usledile čestitke kumu.

„Cena Mclaren-a startuje od 470.000 EUR pa ide i preko milion. Bravo kume“.

Ubrzo se u celu priču upleo Brus Vejn, multimilioner-industrijalac i jedan od najuticajnijih ljudi Gotama. Jer, ko drugi može da vozi ovakav auto?

„Ljudi, Betmen je Vučićev kum“, bilo je jedno od mogućih objašnjenja.

Usledili su i komentari na račun Petrovićevih vozačkih sposobnosti.

„Meklaren ove godine očajan u Bahreinu i još gori na Dedinju“.

Jedno od sasvim opravdanih pitanja je bilo i kako se ovakvo vozilo uopšte vozi po Beogradu:

„Kako je ovo vozio preko onih silnih ležećih i rupa u Užičkoj“, upitao je jedan od korisnika Tvitera.

Bilo je onih koji su se zabrinuli i zbog odnosa policije prema novinarima.

„Mene mnogo više brine to, što su neka nepoznata lica opkolila ekipu NoveS i što su ih pripadnici MUP – a pitali kako su saznali za nesreću i šta traže tu. Šta je sledeće?“.

Mnogi su tražili informacije o broju na koji mogu poslati SMS za prikupljanje finansijske pomoći za „kuma“, a komentar su imali i pojedini predstavnici opozicije.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić na Tviteru je napisao:

„Vučićev kum Nikola Petrović učestvovao u udesu na Dedinju: „Meklarenom“ se zakucao u ogradu, povređene dve osobe. Samo bahato… kumovi, drugovi, pajtosi u vilama, jahtama, limuzinama…“

Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd celu raspravu zaklljučio je jednim logičnim pitanjem:

„Ko vam je kriv što ste siromašni…“

Stvarno, ko nam je kriv?

BONUS VIDEO: Udes u Užičkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare