Kristofer Hil Skupština Srbije Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil prisustvuje današnjoj Prvoj posebnoj sednici u Supštini Srbije, na kojoj novi članovi Vlade polažu zakletvu. Među njima su i Aleksandar Vulin i Nenad Popović, koji su od prošle godine na crnoj listi sankcija SAD.

Kako protiče današnja skupštinska sednica, možete pratiti u našem BLOGU UŽIVO.

U Skupštini Srbije održava se Prva posebna sednica u Četrnaestom sazivu i to sa jednom tačkom dnevnog reda – izbor Vlade i polaganje zakletve predsednika i članova. Tokom jučerašnjeg dana, mandatar Miloš Vučević saopštio je ko su novi članovi Vlade. Na dugačkom spisku našla su se i imena Aleksandra Vulina, koji će obavljati funkciju potpredsednika i Nenada Popovića, kom je namenjeno ministarsko mesto bez portfelja.

Osim na spisku članova Vlade, Popović i Vulin našli su se na crnoj listi sankcija SAD.

Vulin se na crnoj lsiti SAD našao, optužen za koruptivne poslove i proruski uticaj, dok je Popović je na ovoj nepopularnoj listi zbog pronevera i korupcije.

Njihovom današnjem polaganju zakletve prisustvuje i američki ambasador u našoj zemlji Kristofer Hil, koji je svojevremeno izjavio da Amerikanci ne žele da imaju ništa sa Vulinom. On se, ipak, danas vraća na velika vrata.

PROČITAJTE JOŠ

Na činjenicu da se u novoj Vladi nalaze dve sankcionisane osobe reagovao je i portparol Stejt departmenta, koji je izjavio da je razočaran.

Sa druge strane, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kao odgovor na ovo rekao da Vladu Srbije biraju građani, a potom je iskoristio priliku da pomene i slučaj Milorada Dodika koji se nalazio s njim u društvu, navodeći da se redovno viđaju i da piju zajedno, uprkos tome što je predsednik Republike Srpske pod sankcijama Amerike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare