Branislav Nedimović Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Bivši ministar poljoprivrede i član SNS Branislav Nedimović po svemu sudeći će biti novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije, a predstava sa izborom Nenada Bjekovića koju gledamo juče i danas jeste samo to - predstava. Prema informacijama našeg portala, odluka da će na čelo FSS biti postavljen upravo Nedimović doneta je pre nekoliko meseci.

Jedini kandidat za novog predsednika FSS Nenad Bjeković nije izabran ni posle dva dana većanja u Staroj Pazovi. Prema nekim nezvaničnim navodima, on je povukao svoju kandidaturu nakon prave male drame i gotovo je izvesno da će FSS dobiti svog predsednika tek u januaru. Ko će to biti, kako govore informacije portala Nova.rs, rešeno je odavno, a koliko god to neverovatno zvučalo, reč je o bivšem ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću.

Nedimović

Da se nešto čudno dešava u vezi Nedimovića bilo je jasno uoči aprilskih izbora. Tadašnji ministar poljoprivrede nije bio na listi Srpske napredne stranke, iako je na izborima 2020. bio prvi na listi. Iako mu je pre nekoliko godina pripala čast da bude domaćin stranačke slave i važi za jednog od svega nekoliko ljudi u SNS u koje Aleksandar Vučić zaista ima poverenje.

Pročitajte još...

Nekoliko meseci posle izbora, tačnije u avgustu, mediji su objavili da je Nedimović izrazio želju da ne bude u novoj Vladi Srbije.

“Nedimović je voljan da nastavi stranački rad na terenu”, navedeno je tada.

I zaista, Nedimovića u novoj Vladi Srbije nema. Međutim, za razliku od pojedinih ministara koji su doživeli sličnu sudbinu, Nedimović nije niti skrajnut, niti kažnjen, niti se zaista radi o tome da bivši ministar poljoprivrede nema više ozbiljnih ambicija.

Samo su te ambicije sada okrenute u drugom pravcu. U pravcu FSS.

Prema našim informacijama, da će Nedimović preuzeti kormilo saveza bilo dogovoreno onda još onda kad je on javno govorio da ne želi više da bude ministar.

A svako ko se iole bavio biografijom Branislava Nedimovića zna da mu je fudbal, pored politike, velika pasija.

Godinama su mediji izveštavali o ovome, a list Politika je svojevremeno objavila tekst o tome da ministar poljoprivrede igra za Fudbalski klub Sloga u mačvanskom selu Zasavici, koje pripada gradu Sremska Mitrovica.

“Nesmanjenom žestinom i danas volim fudbal. Međutim, jasno mi je da ne mogu da mu se predam koliko bih želeo zbog sve odgovornijih obaveza koje mi prijaju kao čoveku”, rekao je tad Nedimović za Politiku.

S obzirom da se tih obaveza svojevoljno odrekao i više nije ministar, ostaje zaključak da sad može da se posveti fudbalu.

BONUS VIDEO: Krivokapić o dočeku ministra Nedimovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare