Na početku sedmog po redu protesta Srbija protiv nasilja okupljenim građanima obratio se rudar iz Aleksinca Nebojša Stanojević, koji je održao emotivan o svojim kolegama koje su tragično nastradale 1. aprila u nesreći u rudniku „Soko“.

„Došao sam da ovde sa vama potražim pravdu za svoje kolege koje su poslati u mrak bez vode i struje i više se nisu vratili svojim porodicama. Došao sam da pitam ko je odgovoran za to što su se moje kolege ugušile od metana za svega nekoliko sekundi? Mi rudari znamo kako je kada se navikneš na mrak. Danas sam ovde da kažem da i dalje verujem u istinu. Danas sam ovde da kažem da nećemo prihvatiti društvo u kom nema odgovornosti i posledica“, rekao Stanojević.

Održan je i minut ćutanja za sve rudare pre početka Stanojevićevog obaćanja.

Podsetimo, u nesreći u rudniku „Soko“ poginuli su Darko Zlatković (43), Nenad Trivunac (37), Petar Petrović (31), Radovan Grujić (47), Branko Čokorilo (56), Branislav Zlatanovoić (55) i Živković Bratislav (59). U nesreći je povređeno 20 njihovih kolega.

Inače, sedmi protest „Srbija protiv nasilja“ počeo je u 18 sati ispred Skupštine Srbije, nakon čega će građani krenuti u šetnju kroz Ulicu Kneza Miloša do Mostarske petlje.

***

BONUS VIDEO: Komemoracija rudarima stradalim u rudniku „Soko“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar