Zorana Mihajlović, Aleksandar Vučić Foto: Vesna lalić/Nova.rs, Milos Tesic/ATAImages

Bivša minstarka u Vladi Srbije Zorana Mihajlović oglasila se na društvenoj mreži Instagram povodom jučerašnjeg protesta desničarskih organizacija ispred Predsedništva. Komentarišući ovaj skup, ona je navela da su radikali i desničari uvek u pogrešnom vozu i da se onima koji su ih, kako kaže, negovali, taj posao kasnije obijao o glavu.

Pma i svojoj objavi ističe da nas „istorija uči da kad pogrešite voz onda je svaka stanica na kojoj stanete pogrešna“.

„Tako je i sa desničarima i radikalima. Oni su u pogrešnom vozu. Jednom smo svi bili u tom vozu i osetili smo koliko nas je koštalo, ratova, uplakanih majki i sestara, izgubljenih života, praznih rafova, izgubljenih godina… Кo god ih je negovao, obijalo mu se o glavu, gurajući nas dalje u izolaciju i siromaštvo. Gubili smo vreme, ne shvatajući da se svet oko nas menja“, napisala je ona, dodajući da se „neke lekcije teško uče i da moraš ponekad platiš i kaznu za neznanje“.

„Ali za učenje nikad nije kasno. Radikalizam i desnica su hodanje unazad. Oni su prošlost. A prošlost nije opcija“, napisala je ona.

Podsetimo, protest desničarskih organizacija, među kojima je ultradesničarska grupa Narodna patrola, a koje se protive evropskom predlogu za Kosovo, održan je sinoć u 18 časova.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare